Αυθαίρετη χωματερή από την επέλαση των “βαρβάρων” η Εφέδρων στα Πηγαδάκια

Μια νέα αυθαίρετη χωματερή έχει δημιουργηθεί στην περιοχή των Εφέδρων Αξιωματικών στα Πηγαδάκια, αλλά και στην Νέα Εκάλη,  με τόνους σκουπίδια.

Η εικόνα είναι αποκρουστική. Αναποδογυρισμένος πεταμένος κάδος, τόνοι σκουπίδια εκτός των κάδων, κλαδιά, στρώματα, οικοδομικά υλικά, λεκάνες και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου.

Εν μέσω του τριημέρου η περιοχή θυμίζει επέλαση βαρβάρων, που λεηλάτησαν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ήρθαν για τριήμερο και ξεσαβούρωσαν τα σπίτια τους βρομίζοντας παντού. Ασυνείδητοι πετάνε όπου βρουν ό,τι δεν τους χρειάζεται.

Παράλληλα, η Εφέδρων και η Νέα Εκάλη είναι γεμάτες από κομμένα κλαδιά. Είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν εν μία νυκτί. Χρειάστηκαν κάποιες μέρες. Ότι κάποιοι τα μετέφεραν, όχι με τα χέρια αλλά με φορτηγά και τα εναπόθεσαν σε αυτά τα σημεία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι, πέραν των κάδων που άδειασαν, όταν τους άδειασαν, δεν ασχολήθηκαν με τα ανακυκλώσιμα. Άρα η αποκομιδή έγινε μισή.

Η ευθύνη όμως για αυτό  το αποκρουστικό θέαμα,  λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του Δήμου Ωρωπού, τα Πηγαδάκια, στο Χαλκούτσι   βαραίνει και τους οικιστές, αλλά και όσους είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να τηρήσει την απόφασή της και να επιβάλει πρόστιμα σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να μετατρέπουν μια ολόκληρη περιοχή σε χωματερή αρκεί να πετάξουν έξω από το σπίτι τους ό,τι τους ενοχλεί. Αλλά και να τρίξει τα δόντια στον ιδιώτη εργολάβο που ανέλαβε την καθαριότητα του Δήμου, ώστε να κάνει σωστά και ολοκληρωμένα τη δουλειά του 365 μέρες το χρόνο, όπως είχε αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον ίδιο τον Δήμαρχο, όταν έγινε η συζήτηση για τη σύναψη της περίφημης σύμβασης με τον ιδιώτη εργολάβο.

‘Έρχεται καλοκαίρι και ο Ωρωπός πρέπει να είναι υπόδειγμα καθαριότητας. Να λάμπει από άκρη σε άκρη ώστε, όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν την περιοχή, να μην φύγουν με τις χείριστες των εντυπώσεων. Γιατί δεν πρόκειται να ξανάρθουν και τότε δεν θα φταίει ούτε η κρίση,  ούτε τα πλευρικά, ούτε τα μετωπικά διόδια. Θα φταίμε εμείς και η κακή νοοτροπία της απαιδευσιάς.