Αυξάνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Μεγαλύτερα ποσά και περισσότεροι δικαιούχοι

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Έρχονται τροποποιήσεις από το νέο έτος, όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα. Σε αλλαγές προς βελτίωση του κοινωνικού κράτους και του κοινωνικού ιστού, στοχεύει η κυβέρνηση. Ο νέος υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στοχεύει σε βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα. Γι’ αυτό το λόγο προμηνύονται αλλαγές ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Αλλαγή ονόματος και διανεμόμενο ποσό

Το πρώτο και κύριο θα έχει να κάνει με τη μετονομασία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Το συγκεκριμένο επίδομα πρόκειται να δοθεί από το νέο έτος. Δηλαδή, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματά τους εντός του 2020. Από εκεί και πέρα, ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Το διανεμόμενο ποσό θα αυξηθεί από τα 760.000.000 ευρώ σε 1.000.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα, με τα λεγόμενα του ίδιου του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η συγκεκριμένη πολιτική δεν θα έχει να κάνει απλώς με μια αλλαγή ονόματος για λόγους ιδεοληπτικούς. Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως κάτι τέτοιο συνέβη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν συνέβη με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει σε κατανομή 0,5% του ΑΕΠ στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (σ.σ. δηλαδή, το παλιό Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Το συγκεκριμένο επίδομα αναμένεται να συνδυαστεί με ενίσχυση της εργασίας και οικονομικής φύσεως θέματα. Δηλαδή, για τη χορήγηση μικρών δανείων. Κάτι αντίστοιχο έλαβε χώρα και στη Γαλλία. Εκεί, κινητοποιήθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο. Έτσι, κατάφεραν να σχηματίσουν σύντομα επιχειρήσεις διαφόρων τύπων.

Από εκεί και πέρα, στην οικογένεια κάθε νέου παιδιού, θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ. Εξάλλου, στόχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν και η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως τα συγκεκριμένα επιδόματα θα υπάγονται στο χαρτοφυλάκιο της Δόμνας Μιχαηλίδου. Δηλαδή, της υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης της νέας κυβερνήσεως.

enimerotiko.gr