Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας στην προσπάθεια εύρεσης ισοδύναμων

28.10.2015

Η κυβέρνηση έχει αυτοπυροβοληθεί με την πρόταση της να επιβάλει Φ.Π.Α 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαίδευση με συνέπεια κάθε μέρα να αναζητά τρόπο απεμπλοκής της μέσω ισοδύναμων, που πάντως θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι πολίτες μέσω αύξησης των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η κυβέρνηση καταρχήν μελετά με νομοθετική διάταξη να προχωρήσει σε παράταση για την ισχύ του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ώστε να κερδίσει χρόνο και να βρει ισοδύναμα.

Συγκεκριμένα, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ετοιμάζεται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση ενδεχομένως μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ένταξης στο καθεστώς Φ.Π.Α των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ., έως ότου βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.

Τέλη κυκλοφορίας

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνουν το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Τα τέλη κυκλοφορίας, ενδεχομένως, να είναι και ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που θα οδηγήσουν στην κατάργηση του Φ.Π.Α στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη, όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά. Επίσης, θα καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα.