Αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, ενώ μικρότερη άνοδο παρουσίασαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών.

«Η οικονομική κρίση και ο φόβος του κορωνοϊού προκαλούν μείωση της ζήτησης και οδηγούν τις επιχειρήσεις σε συγκράτηση των δαπανών τους και διακράτηση της ρευστότητας που διοχετεύεται μέσα από κεφάλαια κίνησης, προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα το δύσκολο διάστημα που προμηνύεται η εκ νέου έξαρση της πανδημίας», τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες στην Καθημερινή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το συνολικό ύψος των τραπεζικών καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυρών στο τέλος του Ιουλίου διαμορφώθηκε στο ποσό των 151,5 δισ. ευρώ, από 148,55 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του Ιουνίου, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,95 δισ. ευρώ.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 2,54 δισ. ευρώ και το υπόλοιπό τους διαμορφώθηκε σε 31,77 δισ. ευρώ.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν με αισθητά μικρότερη ταχύτητα, κατά 409 εκατ. ευρώ, και το υπόλοιπό τους ανήλθε σε 119,72 δισ. ευρώ.

vimakritis.gr