Αυξήθηκε η δημοτικότητα του Ολάντ

1.12.2015

Πολλές φορές ο τρόπος αντίδρασης ενός πολιτικού σε μια έκτακτη κατάσταση είναι ικανός να του μεταβάλει την εικόνα του άρδην, είτε προς το καλύτερο, είτε να τον καταδικάσει και να τον στιγματίσει για το υπόλοιπο της πολιτικής του ζωής.

Ο τρόπος με τον οποίο  αντέδρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από το αιματοκύλισμα του Παρισιού,  φαίνεται ότι έχει ενισχύσει σημαντικά τη δημοτικότητά του.

Σε νέα δημοσκόπηση, του Ifop/Fiducial για το Paris Match και το Sub Radio, το ποσοστό δημοτικότητάς του φτάνει το 50%, δηλαδή το καλύτερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012. Τα τελευταία τρία χρόνια η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου είχε πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και μετά από την επίθεση στο Charlie Hebdo τον Ιανουάριο, όταν η δημοτικότητά του ανέβηκε κατά 21 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακόμη, η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 62% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Ολάντ υπερασπίζεται καλά τα συμφέροντα της Γαλλίας στο εξωτερικό, ενώ το 38% εκτιμά ότι λέει την αλήθεια στους ψηφοφόρους του. Το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι ο Γάλλος πρόεδρος νιώθει τις ανησυχίες των Γάλλων, αλλά μόνο το 28% επιθυμεί την επανεκλογή του το 2017.