Αυτά τα νησιά θέλουν οι Τούρκοι-Τα επικίνδυνα σημεία για απόβαση

Κλιμακώνουν την προκλητικότητά τους σε όλα τα επίπεδα οι Τούρκοι. Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου  υποστήριξε πως υπάρχουν 156 νησιά στο Αιγαίο που ανήκουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας sozcu , ο ηγέτης των κεμαλιστών φέρεται να είπε κατά τη συνάντησή του με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Κιλιντσντάρογλου: «Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή».

Αυτά τα νησιά θέλουν οι Τούρκοι

Τα γκριζαρισμένα νησιά αφορούν  τα: Οινούσσες  Παναγιά, Καλόγεροι, Φούρνοι – Θύμαινα, Αρκιοί , Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι,  Καλόλιμνος, Κίναρος, Λέβιθα, Γυαλί, Σύρνα, Διονυσάδες, Κουφονήσι, Γαϊδουρονήσι, Γαύδος.

Χωρίς τέλος και όλο πιο δηλητηριώδης είναι η πολεμική ρητορική του Ερντογάν. Για μία ακόμη φορά εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των ΗΠΑ και τις Ευρωπαικής Ένωσης γιατί τον κρατούν μακριά από το όραμά του για την Άλωση της Συρίας.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν είναι σε πυρετό επαφών, μιλώντας διαδοχικά με Τραμπ- Ράμα και Πούτιν. Μάλιστα σε συνάντησή τους  στις 3 Απριλίου ο Ρώσος πρόεδρος θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας που ήγειρε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική τους επικοινωνία. Μιας και οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας είναι πιο στενές από ποτέ.