Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή!

του Ανδρέα Μπαλόκα

Η Δημοτική Αρχή του Θωμά Ρούσση μετά από δυόμισι χρόνια άρχισε να ξεδιπλώνει τα σχέδιά της για τον Ωρωπό και βάζει τη ζωή μας, στον τόπο που αγαπάμε, σε μονοπάτια απόγνωσης.

Πουθενά ανάπτυξη!

Γιατί ανάπτυξη δεν είναι η παράδοσή μας σε εργολάβους! Πουθενά έργο που να βελτιώνει την καθημερινότητά μας, γιατί έργο τέτοιο δεν είναι μόνο οι λακκούβες και το υποχρεωτικό άδειασμα των κάδων!

Πουθενά ίχνος σχεδιασμού για να εκμεταλλευτούμε το φυσικό κάλος της περιοχής μας.

Αντί όλων αυτών, με στόχο μόνο στο ξεφόρτωμα υποχρεώσεων και ευθυνών, η Δημοτική Αρχή οραματίζεται την παράδοση των πάντων σε ιδιώτες!

Αν συνεχίσει με αυτό το όραμα, καλύτερα θα ήταν να παραδώσει σε επαγγελματία μάνατζερ τη διοίκηση του Δήμου, μήπως και κάποιος μπορέσει να τον ξεκολλήσει από την χρόνια ακινησία που καθημερινά συνεχίζει να τον απαξιώνει.

Τον τελευταίο καιρό φυσικά η Δημοτική Αρχή με τα κατορθώματά της, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

Προκειμένου τώρα να ξεφύγει από αυτό το αδιέξοδο, με παράδειγμα τους χειρισμούς της στην πρότασή της για τα σκουπίδια (που είναι βέβαια για τα σκουπίδια), προσπαθεί να αποποιηθεί τις βαρύτατες ευθύνες της.

Εδώ μάλιστα μας κάνει να αναρωτιόμαστε, τι την ήθελε την πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων, όταν έχει ήδη αποφασίσει και τη διαχείριση αυτή σε όλες τις μορφές της, την πουλά την ίδια στιγμή στους εργολάβους!!! Το ίδιο σκέφτεται να κάνει και με το δημοτικό φωτισμό, με την ύδρευση, με τους βιολογικούς καθαρισμούς και άλλα.

Είναι ξεκάθαρο όμως πως της είναι και πολύ δύσκολο να παρουσιάσει και να υποστηρίξει τις προτάσεις της και αυτό το δείχνει με την αδιαφάνεια που τις έχει περιβάλλει!

Έτσι, ενώ στο παραπάνω παράδειγμα η τεχνική υπηρεσία και φυσικά ο πολιτικός της προϊστάμενος αντιδήμαρχος Κώστας Δέδες , έχουν την ευθύνη της πατρότητας της πρότασης για τα απορρίμματα (αναφέρεται μέσα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύο φορές, κανείς δεν ήξερε ποιος την συνέταξε!

Είναι προφανές λοιπόν, πως η ατολμία της Δημοτικής Αρχής να βγει και να υποστηρίξει δημόσια τις προτάσεις της, θα την οδηγεί στο να παρακάμπτει όλες τις διαδικασίες και αυτό ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα βρίσκεται μπροστά σε τετελεσμένες αποφάσεις τριών τεσσάρων ανθρώπων και μόνο και θα είναι υποχρεωμένοι κάποιοι άλλοι, κάνουν ή δεν κάνουν καλό στον τόπο τους, να τις ψηφίζουν!

Γιατί αυτή η ατολμία όμως; Γιατί ο Ωρωπός χρειάζεται άλλη φροντίδα και οι άνθρωποι που κρατούν την τύχη του το γνωρίζουν. Γιατί ίσως ακόμη δεν υπάρχει η καθαρότητα στις διαδικασίες που απαιτείται.

Με μια τέτοια απόφαση των τριών τεσσάρων ανθρώπων, ο Ωρωπός κινδυνεύει σήμερα, εκτός τις τόσες αμαρτίες που του έχουν φορτώσει (εξασθενές χρώμιο, Ασωπός, τοξικά απόβλητα κ.ά.) να αποκτήσει και έναν Χ.Υ.Τ.Υ. και τρεις κοινές χωματερές (“πράσινα σημεία”) που θα του βάλουν και την ταφόπλακα!

Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή! Ούτε Σχέδια Πόλης με δική της σφραγίδα, ούτε λύση στα διόδια που τα “κατάπιε” μόλις πήρε την εξουσία, ούτε προβολή που την αξίζει ο Ωρωπός, ούτε ανάδειξη των γεωργικών προϊόντων του, ούτε τίποτα άλλο για την πραγματική του οικονομία.

Παρά λοιπόν τους προεκλογικούς λεονταρισμούς του τύπου “φέρνουμε τους άραβες επενδυτές” και θα κάνουμε μαρίνες με μοκέτα, το μόνο που βλέπουμε να ισχύουν στο δημοτικό όραμα της διοίκησης του Ωρωπού είναι, οι βόλτες με τα δημοτικά αυτοκίνητα, οι απευθείας αναθέσεις και το “σκοτάδι” στις δημοτικές πράξεις!

Προφανώς, για όλα αυτά ζητούσε ο κ. Ρούσσης προεκλογικά την εμπιστοσύνη μας!