Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανδρών και γυναικών στο σεξ

 

Το κυριότερο πράγμα πάνω στο οποίο διαφωνούν οι άνδρες με τις γυναίκες, δεν είναι το αν το καλύτερο σeξ είναι το πρωί ή το βράδυ, αλλά για το αν και πότε είναι «αποδεκτό» το… πορνό!

Μια δημοσκόπηση του 2015 εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο άνδρες και γυναίκες διαφέρουν στο τι θεωρούν ως ηθικά αποδεκτό, από το σeξ πριν το γάμο μέχρι και την έννοια της πολυγαμίας.

Αποδεικνύεται ότι η μεγαλύτερη διαφορά στο πώς κρίνουν τα δύο φύλα θέματα που αφορούν το σeξ έγκειται στο πώς οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πορνό. Ενώ το 43% των ανδρών θεωρούν το πορνογραφικό περιεχόμενο (περιοδικά, ταινίες, ιστοσελίδες, αγοραίος έρωτας κλπ) ηθικά αποδεκτό, μόνο το 25% των γυναικών συμφωνεί μαζί τους.

Πρόκειται για ένα… χάσμα που παραμένει σταθερό τα τελευταία αρκετά χρόνια (ο αριθμός των ανδρών που πιστεύουν ότι το πορνό είναι αποδεκτό είναι περίπου διπλάσιος του αντίστοιχου αριθμού των γυναικών), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν παρακολουθούν πορνό. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες παρακολουθούν υλικό πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά το είδος των πραγμάτων που επιλέγουν είναι διαφορετικό.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 12% των ανδρών πιστεύει ότι το να έχει μια εξωσυζυγική «περιπέτεια» ήταν ηθικά αποδεκτό, ενώ μόνο το 5% των γυναικών σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Όσον αφορά την πολυγαμία, το 20% των ανδρών θεωρεί ότι είναι αποδεκτή, ενώ μόνο το 13% των γυναικών συμφωνεί (και) με αυτό.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι γυναίκες αποδείχτηκε ότι είναι πιο πιθανό να θεωρήσουν μια ομοφυλοφιλική σχέση ως ηθικά αποδεκτή (66%) από ό,τι οι άνδρες (59%). Το ίδιο ισχύει και για το διαζύγιο, όπου μέχρι το 75% των γυναικών είπε ότι είναι ηθικά αποδεκτό, σε σύγκριση με 67% των ανδρών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συλλογή στοιχείων από τηλεφωνικές συνεντεύξεις το Μάιο που μας πέρασε. Οι ερευνητές ρώτησαν συνολικά 1.024 άτομα και από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

medicaldaily.com, iatropedia.gr