Αυτεπάγγελτες διώξεις για όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς

Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετείχαν και συμβολαιογράφοι, δεδομένου ότι οι πιέσεις στην κυβέρνηση από τους θεσμούς και τις τράπεζες για το ζήτημα είναι ασφυκτικές.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνει μια αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση η οποία με δύο μνημόνια φόρτωσε τους πολίτες μέχρι το 2060 με περισσότερα απ΄ο120 δις ευρώ εξαιτίας των αστοχιών της και των ερασιτεχνικών διαπραγματεύσεων των υπουργών της.

Σήμερα με ένα καθαρά νέο φιλελεύθερο πρόσωπο επιχειρεί να αρπάξει με έτσι θέλω αφού οδήγησε τους Έλληνες στη φτωχοποίηση και τις περιουσίες τους για να σώσει τις τράπεζες. Την ίδια  που διώχνει τις επενδύσεις και επιχειρεί να περάσει ένα νέο αφήγημα ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες:

Συγκριμένα, σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ΄ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή θα μετατραπεί σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Επίσης, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.

Μετά τη συνάντηση αναμένεται η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν στο εξής σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε αποχή από την διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι 31.12.2017 για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι.

in.gr