Αυτοκίνητα με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή

 

Τα αυτοκίνητα δεν είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή μετακίνησης, αλλά η Hyundai και η Kia Motors προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την άποψη.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν από κοινού ότι μέσα στο 2019 θα αρχίσουν να εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε επιλεγμένα οχήματά τους.

«Στο μέλλον, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν πολλά διαφορετικά είδη τεχνολογιών παραγωγής ηλεκτρισμού ενσωματωμένα στα οχήματά μας. Η ηλιακή οροφή είναι η πρώτη από αυτές τις τεχνολογίες και σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν θα καταναλώνουν πλέον παθητικά ενέργεια, αλλά θα αρχίσουν να παράγουν ενεργά», δήλωσε ο Jeong-Gil Park, Αντιπρόεδρος του τμήματος Μηχανικών και Σχεδιασμού του ομίλου Hyundai Motor.

Perierga.gr - Αυτοκίνητα με ηλεκτρικούς συλλέκτες στην οροφή από τη Hyundai και την Kia

Προσφέροντας στην αγορά οχήματα με ηλιακούς συλλέκτες στις οροφές, οι οδηγοί θα είναι σε θέση να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα. Το ηλιακό πάνελ που θα βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου θα φορτίζει την μπαταρία στα υβριδικά μοντέλα προσφέροντας εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας. Οι εταιρείες ισχυρίζονται πως ο ηλιακός συλλέκτης θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει έως και το 60% της μπαταρίας (σε υβριδικά μοντέλα) ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής.

perierga.gr