Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef!

Μεγάλος νικητής του MasterChef αναδείχθηκε χθες, σε ζωντανή μετάδοση, ο Τιμολέων Διαμαντής, μετά από μία σκληρή μάχη με τον δεύτερο φιναλίστ, Χρήστο Γλωσσίδη.

Ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της μαγειρικής και με συνοδοιπόρους τους Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο αναδείχθηκε ο επόμενος Έλληνας MasterChef.

Στο χθεσινό επεισόδιο του τελικού, οι φιναλίστ ρίχτηκαν στην πιο σημαντική μάχη του διαγωνισμού για να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη και τον τίτλο του MasterChef! Ο Τιμολέων Διαμαντής και ο Χρήστος Γλωσσίδης, έβαλαν τα δυνατά τους σε μια επίπονη αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε σε τέσσερις μαγειρικούς γύρους. Οι κορυφαίοι chefs του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογία των παικτών για τα πιάτα του τελικού.

Αρχικά, ανακοινώθηκε στους παίκτες η βαθμολογία της δοκιμασίας που έλαβε χώρα στο Disfrutar της Βαρκελώνης. Ο Χρήστος Γλωσσίδης ήταν ο νικητής με 8/10, ενώ ο Τιμολέων είχε 7/10. Στη συνέχεια, οι δύο φιναλίστ πήραν μέρος σε ένα τεστ δημιουργικότητας. Έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού, με τρία πιάτα, όπου για κάθε πιάτο είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά. Νικητής στο τεστ ήταν ο Τιμολέων με 25/30 έναντι 24/30 που πήρε ο Χρήστος.

Έπειτα ήρθε η ώρα για τη βαθμολογία των δύο φιναλίστ στο Μιλάνο. Νικητής στην ιταλική πόλη ήταν ο Τιμολέων με 8/10, ενώ ο Χρήστος πήρε 7/10.

Τα πράγματα στη συνέχεια δυσκόλεψαν πάρα πολύ, καθώς οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος ανέβασαν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Οι δύο φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν τρία ιδιαίτερα απαιτητικά πιάτα και ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν τρεις ώρες.

Στη συνέχεια, οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες που πήραν οι παίκτες στο Λονδίνο. Ο Χρήστος ήταν ο νικητής με 7/10, ενώ ο Τιμολέων πήρε 5/10. Η συνολική βαθμολογία σε εκείνο το σημείο ήταν 46 – 45 υπέρ του Γλωσσίδη και απέμενε μόνο η βαθμολογία της τελευταίας δοκιμασίας.

Έπειτα ήρθε η ώρα του live! Απευθείας από την κουζίνα του MasterChef, οι τρεις σεφ ανακοίνωσαν την τελευταία βαθμολογία και το όνομα του νικητή. Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος βαθμολόγησαν με 6/10 τον Χρήστο Γλωσσίδη και με 8/10 τον Τιμολέοντα Διαμαντή.

Με συνολική βαθμολογία 53 – 52 μεγάλος νικητής του MasterChef 2018 αναδείχθηκε ο Τιμολέων Διαμαντής και κέρδισε 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά η βαθμολογία των δύο φιναλίστ:

Βαρκελώνη: Τιμολέων 7/10 – Χρήστος 8/10

Λονδίνο: Τιμολέων 5/10 – Χρήστος 7/10

Μιλάνο: Τιμολέων 8/10 – Χρήστος 7/10

Τεστ δημιουργικότητας:

Χρήστος: 7/10 – 8/10 – 9/10

Τιμολέων: 8/10 – 8/10 – 9/10

Αντιγραφή πιάτου:

Χρήστος: 6/10

Τιμολέων: 8/10