“Αφιέρωμα στην Παναγία” από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου καλάμου

6.4.2016

Την Κυριακή 4 Απριλίου 2016 το μεσημέρι, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου Αττικής, πραγματοποίησε, στο Πνευματικό Κέντρο Καλάμου, μία σεμνή Τιμητική Εκδήλωση Αφιερωμένη στη Παναγία μας .

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι την διεξαγωγή της, αρκετές. Με την Θεία Χάρη της όμως, ξεπεράστηκαν τα όσα προβλήματα. Η Εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των εκκλησιαστικών αναφορών στον Ευαγγελισμό και στους Χαιρετισμούς της Παναγίας, ενώ παράλληλα βραβεύθηκαν οι Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου.

Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους τιμούμε την Παναγία είναι γιατί ένωσε αυτά που φαίνεται αδύνατον να ενωθούν. Έφερε τα αντίθετα στον ίδιο τόπο. Ο αιδεσιμότατος Πατέρας Μιχαήλ, εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλάμου, ανεφέρθη εκτενέστερα στον Βίο και την Αγιοσύνη της.

Ο κ. Τάσος Τσάκας, Ιεροψάλτης, διάβασε την ομιλία των πατέρων της Ι. Μ. Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, οι οποίοι αν και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν έγραψαν την ομιλία ειδικά για την Τιμητική αυτή Εκδήλωση του Συλλόγου μας.

Ο επίτιμος Λυκειάρχης κος Ιγνάτιος Σανταβάς, ανεφέρθη στις αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας και γιατί η προσφορά αυτή είναι πράξη Ζωής. Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με τραγούδια από μαθήτριες του Λυκείου – Γυμνασίου Καλάμου και Γυμνασίου Χαλκουτσίου. Μουσικός η αγαπημένη φίλη κα Άννα Κατσούλη, η οποία αποδέχεται πάντα με ειλικρινή χαρά την πρόσκληση μας.

Τιμητικό Έπαινο Προσφοράς και αναμνηστικό δώρο, παρέλαβαν από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου και την Πρόεδρο κα Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή, οι Εθελοντές Αιμοδότες:

Δημήτρης Παπαπέτρου, Πόπη Βλάχου, Βάσω Ράπτη-Ανδρικοπούλου, Γιάννης Κων. Νικολάου, Κατερίνα Βλάχου, Ευάγγελος Αβραμίδης, Γιώργος Μαργέτας, Στέλιος Γαρμπής, Σπυριδούλα Δίελλα, Γιάννης Μονιάκης, Χρήστος Λοΐζος, Βασίλης Καλής, Ελισάβετ Αυγέρη, Αμαλία Σαμαρά, Μιχάλης Γαρμπής, Κανέλος Γαρμπής, η κα Φρατζεσκάκη και η κα Αντρέα Λούκα.

Η δράση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου, πρέπει να διατηρηθεί Ενεργή, ώστε να κρατήσουμε ζωντανές τις θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις του λαού μας, μεταλαμπαδεύοντας στη νέα γενιά τις ηθικές και πολιτισμικές αξίες, μέσα από τις αξιόλογες εκδηλώσεις που διοργανώνει όπως :

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, Εκδηλώσεις Αποφοίτησης Γ’ Λυκείου, Εθελοντική Αιμοδοσία, Εκδήλωση Βράβευσης Επιτυχόντων Μαθητών Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Θεματικές Τιμητικές Εκδηλώσεις.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι εκλεκτοί γονείς, φίλοι και συμπαραστάτες του Συλλόγους μας, ο κ. Γιώργος Μαντάς, Πρόεδρος της Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, που πάντα στηρίζει τις προσπάθειες μας, ο κ. Δημήτρης Παπαπέτρου Τοπικός Σύμβουλος, ο κ. Ιγνάτιος Σανταβάς Επίτιμος Λυκειάρχης, ο κ. Νίκος Μίχας Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλάμου, η κα Νότα Γιάγκου Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου, ο κ. Δημήτρης Φραγκομίχαλος, Πρόεδρος Νηπιαγωγείου Καλάμου.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχό μας κ. Θωμά Ρούσση, τον Πρόεδρο της Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Μαντά, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κ. Μιχάλη Τόλια, καθώς και τους μεγάλους Χορηγούς μας που είναι συνέχεια δίπλα μας και κάνουν με την προσφορά τους αυτή, πραγματικότητα τις δράσεις μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Αμαλία Σαμαρά, ένθερμη υποστηριχτή των ιδανικών και των προσπαθειών του Συλλόγου μας, καθώς και την κα Λουκία Λεοντιάδου για τις θαυμάσιες χειροποίητες λαμπάδες και όχι μόνο, που προφέρθηκαν στους εθελοντές αιμοδότες μας.

Ευχόμεθα καλή Υγεία, Μακροημέρευση και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Η χάρις της Παναγίας μας και η απέραντη αγάπη της να μας συντροφεύει Όλους.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Εμμανουέλλα Κωτσοπούλου- Γαρμπή

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΟΥ

2

4.4.2016

4-4-2016

ΚΑΛΑΜΟΣ 4-4-2016

ΚΑΛΑΜΟΣ ΛΥΚΕΙΟ

ΚΑΛΑΜΟΣ