Αφιέρωμα στο έπος του ’40 από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου Αττικής

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου Αττικής, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017,   πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα εκδηλώσεων, Γυμνασίου & Λυκείου Καλάμου, την καθιερωμένη πλέον, τιμητική εκδήλωση  για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπου βραβεύθηκαν οι απόφοιτοι του Λυκείου, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και οι εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου.

Η τιμώμενη επέτειος παρουσιάστηκε μέσα από ένα σεμνό αφιέρωμα στο έπος του ’40 που περιελάμβανε ομιλίες από τον επίτιμο καλεσμένο , τον Καθηγητή κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, Βουλευτή Επικρατείας, τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αιδεσιμώτατο πατέρα Μιχαήλ Λεωντή, τον επίτιμο Λυκειάρχη κ. Ιγνάτιο Σανταβά, απαγγελία ποιήματος, με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, από την μαθήτρια Γ’ Λυκείου, Σήλια Βάθη, επικά τραγούδια από την Μουσικό κα Άννα Κατσούλη και ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο Ποντίων Ωρωπού «Εύξεινος Πόντος».

Σε αυτήν την  ξεχωριστή εκδήλωση, η Πρόεδρος κα Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή μιλώντας προς τους Απόφοιτους της Γ’ Λυκείου είπε μεταξύ άλλων:

«Εκ μέρους τους Διοικητικού Συμβουλίου, εύχομαι Χρόνια Πολλά  για την σημερινή ημέρα και σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας.

Αγαπητά μας παιδιά, στην τρίχρονη διαδρομή σας στις τάξεις του Λυκείου και όχι μόνο, πλουτίσατε τις γνώσεις σας, αποκτώντας εφόδια για το μέλλον.

Σήμερα επιβραβεύεστε για τους κόπους και τις δυσκολίες που κατορθώσατε να ξεπεράσετε στο ταξίδι αυτό.

Είστε λοιπόν έτοιμοι να ξεκινήσετε για το επόμενο, το πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό ταξίδι, αυτό που έχει ως προορισμό του την πραγμάτωση των ονείρων σας.

Κάθε ένας από σας θα χαράξει την δική του πορεία, θα ψάξει να βρει τον εαυτό του και τα θέλω του.  Φυλάξτε για πάντα στην καρδιά σας όλες τις καλές στιγμές.

Ελπίζουμε να αναζητήσετε και να διεκδικήστε το καλύτερο από την ζωή σας. Βασιστείτε στις δυνάμεις σας, πιστέψτε στον εαυτό σας, ανοίξτε τα φτερά σας και τους ορίζοντές σας.

Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας.

Καλή Τύχη και καλή Σταδιοδρομία.»

«Αγαπητοί φίλοι, εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Καλάμου, η  συμμετοχή σας ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική και πολύτιμη. Για άλλη μια φορά κυριάρχησε το πνεύμα του εθελοντισμού. Η αιμοδοσία, αποτελεί την πιο μεγάλη, την πιο ασύγκριτη αλτρουιστική πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο χρήσιμη. 

Τα μέλη του Συλλόγου και εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε όλους, από την καρδιά μας, για την ανιδιοτελή προσφορά τους, ακόμη μία φορά.»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου, πράττει Κοινωνικό και Πολιτιστικό έργο, μέσα από τιμητικές, εορταστικές εκδηλώσεις, με την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο.  Ακόμη έχουν ενεργή συμμετοχή, σε διάφορες  εκδηλώσεις φορέων και Συλλόγων του Δήμου μας. Φέτος, Συμμετείχαν στην εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων, μαζί με τον Σύλλογο Ποντίων και τον Σύλλογο Παναγία η Γάλαξα, που έφεραν Ιερά Κειμήλια από τον Πόντο, την Ιερά Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Χαλιναρά και της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας.

Είναι πάντα στο πλευρό των γονέων, των παιδιών και τον εκπαιδευτικών. Βοηθά Ευπαθής ομάδες και συνδράμει σε ότι χρειαστεί η σχολική μονάδα.

Για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα όμως, οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  στον καθένα που συνέβαλε με τον δικό του τρόπο .

Στον Λυκειάρχη, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς.

Στη διοίκηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τον Πρόεδρο της  τον κ. Γιώργο Μαντά για την συνεχή υποστήριξη και τη  στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των λειτουργικών μας αναγκών και των προβλημάτων που προκύπτουν διαρκώς, όχι μόνο στα θέματα του Συλλόγου, αλλά πραγματοποίησε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Επιτροπής, κάθε αίτημα μας.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Κύριλλο για την πατρική του αγάπη και την άμεση κινητοποίηση όλου του μηχανισμού της Μητρόπολή μας για να συνδράμει όχι μόνο οικονομικά, τους πυρόπληκτους κατοίκους της περιοχής μας αλλά μένοντας στο πλευρό τους συνεχώς.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας, για την παρουσία τους τους :

τον Αξιότιμο καθηγητή κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, Βουλευτή Επικρατείας, τ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Αιδεσιμότατο πατέρα Μιχαήλ Βαλεοντή

Τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μαντά

Τον κ. Γιώργο Μαντά Πρόεδρο  της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωρωπού

Τον κ. Μιχάλη Τόλια Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού

Τον κ. Ανδρεά Θεοδώρου Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

Τον επίτιμο Λυκειάρχη κ. Ιγνάτιο Σανταβά

Την καθηγήτρια κα Φώτση Ελευθερία

Τον κ. Γιώργο Κανούση Τοπικό Σύμβουλο Καλάμου

Τον κ. Πολυχρόνη Λεμονίδη Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού

Τον κ. Γιώργο Στεφανουδάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού   

Τον κ. Λουκά Γκούλτας, Πρόεδρος Σωματείου Παναγία η Γάλαξα

Την κα Γιώτα Θαλασσινού από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλάμου

Καθώς η κοινωνία μας βυθίζεται καθημερινά στην απαισιοδοξία, προσδοκούμε με τις μικρές μας δυνάμεις, να κρατήσουμε το σχολείο αναμμένο δαδί, ώστε να φωτίζει τις ψυχές των παιδιών μας. Ο Σύλλογος είναι εδώ και αγωνίζεται σταθερά και με συνέπεια πολλά χρόνια τώρα, παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που προσπαθούν να του βάλλουν στην πορεία του, όπως την μη διάθεση του Πνευματικού Κέντρου, για την εκδήλωση αυτή, με αβάσιμες δικαιολογίες .

Όμως, αξίζουν πολλά ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίζουν, με ανιδιοτέλεια τον Σύλλογό μας, τους Μεγάλους Χορηγούς μας, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΙΓΕΑΣ, την Τράπεζα Τροφίμων Βασιλόπουλος, τα γραφεία Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον πλοίαρχο Μιχάλη Γαρμπή,  τον Πανοσιολογιότατο π. Συμεών Βενετσίανο τους   Πανοσιολογιότατο π. Αρσένιο Κωτσόπουλο και π. Κωνσταντίνο προϊστάμενο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, που με την γενναιόδωρη αγάπη τους, φρόντισαν να μην λείπει τίποτα από την εκδήλωση μας.  Τα Ζαχαροπλαστεία Αθήναιον και Άγκυρα  στον Ωρωπό, τα αρτοποιεία Μπουγιατιώτης και «ΚΑΛΑΜΟΣ», την πιτσαρία COCO PAN,  το Focus Café, την εταιρεία Smart food και τον κ. Μιχάλη Αϊδίνη, το κρεοπωλείο του κ. Μιχάλη Κωτσόπουλου, τον Φώτη Ρούσση, τον κ. Τομ Σκούρα για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης μας. Τον κ. Γιώργο Μαντά Πρόεδρο  της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωρωπού, που είναι πάντα δίπλα μας και την Κ.Ε.Δ.Ω,  που με την προσφορά τους, εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε.

Εγκάρδιες ευχαριστίες, στην κα Αμαλία Σαμαρά, για την συνεχή, αμέριστη και ανιδιοτελή συμπαράσταση της, στο Σύλλογο μας, στους μαθητές τους σχολείου μας, Κώστα Μαντά, Βαγγέλη Νικολάου, Άγγελο Γαρμπή, Τιμόθεο Στεφανουδάκη που η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη στην οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και στην μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Σήλια Βάθη.

Τους ευχαριστούμε θερμά και για έναν ακόμη πολύ σοβαρό για εμάς λόγο. Γιατί όλοι τους πραγματικά στηρίζουν τον Σύλλογό μας  και το κάνουν από καρδιάς!!

Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή

 

 

.