“Βήματα στο κενό” με τη σιγουριά της υπογραφής του Δημήτρη Μακρυγιάννη

 

Μετά από τις «Δυο Σταγόνες Βύσσινο», που μας κέρασε ο συγγραφέας Δημήτρης Μακρυγιάννης, γεμάτες από τη γλύκα του νεανικού έρωτα, ήρθαν τα «Βήματα στο Κενό» για να μας οδηγήσουν στα μονοπάτια ενός λυσσαλέου έρωτα που αιωρείται ανάμεσα στο κενό που αφήνει ο πόνος της αγάπης και στη δύναμη του πάθους.

Με την γνωστή ευαισθησία του και την απαράμιλλη τρυφερή γραφή του, ο Δημήτρης Μακρυγιάννης κατάφερε για μια ακόμη φορά, βασιζόμενος σε αληθινά γεγονότα,  να υμνήσει τον έρωτα μέσα από τα αδιέξοδα που γίνονται δρόμος και την βροχή που φεύγει αφήνοντας πίσω της τη λάμψη από το ουράνιο τόξο.

Το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου, το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μακρυγιάννη «Βήματα στο Κενό» έκανε τα πρώτα του βήματα με μια εξαιρετική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό κέντρο «Αλώνι» στον Ωρωπό.

Πολύς ο κόσμος που κατέκλυσε την κατάμεστη αίθουσα. Φίλοι, γνωστοί αλλά και λάτρεις του καλού βιβλίου, έσπευσαν να συγχαρούν τον συγγραφέα, να του ευχηθούν καλή επιτυχία αλλά και να τον ευχαριστήσουν για την πολύτιμη προσφορά του στην ελληνική λογοτεχνία.

Η Μαρτίνα Αθανασίου (BSc.,MSc.,MBPsS), Ψυχολόγος, ο Νίκος Ξαρχάκος, εκπαιδευτικός τέως Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου, η Μαρία Κασαμπαλάκου, Συγγραφέας-Εικαστικός και η Δήμητρα Τσάκωνα, Καλλιτέχνης, ήταν οι παρουσιαστές του βιβλίου. Τα εύστοχα από καρδιάς λόγια τους κατάφεραν να συγκινήσουν όλους όσους παρευρέθηκαν, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.

Τη μουσική επιμέλεια είχε η Καθηγήτρια Μουσικής & Πτυχιούχος χρηματοοικονομικής και στατιστικής επιστήμης, Ραχήλ Γιουνά, που παρέα με την  Μαίρη Κασμπαλάκου στο τραγούδι, ξύπνησαν μνήμες μιας άλλης εποχής δένοντας τα ακούσματα με την λυρική αφήγηση του βιβλίου.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού και καλός φίλος του Δημήτρη Μακρυγιάννη, συντόνισε με μεγάλη επιτυχία την παρουσίαση του βιβλίου.

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Δημήτρη και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά σου στον πολιτισμό αλλά και  στον τόπο μας.