Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι «χτυπούσε» η σπείρα διαρρηκτών του Ωρωπού και Ανατολικής Αττικής

Καρέ- καρέ την δράση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Ανατολικής Αττικής αποκαλύπτουν τα δύο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Μετά από στοχευμένες έρευνες το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των μελών της συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε οικείες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Αυλίδα Χαλκίδας.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη επιτυχία του Τ.Α. Ωρωπού-Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε σπίτια στον Ωρωπό

Έτσι την περασμένη Τρίτη οι άνδρες της παραπάνω υπηρεσίας με τη συνδρομή ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής και της Άμεσης Δράσης πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Ωρωπό και Φυλή και συνέλαβαν πέντε άτομα, ενώ αναζητείται ένα ακόμα μέλος της συμμορίας.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού οι κατηγορούμενοι από τα τέλη του Αυγούστου του 2020 είχαν συστήσει τη συγκεκριμένη συμμορία η οποία είχε πραγματοποιήσει 32 κλοπές σε οικείες και οχήματα και μια ληστεία. Συνήθης “χτυπούσαν” σπίτια όπου απουσίαζαν οι ένοικοι τους, ενώ για τις αποστολές τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που άνηκαν στους ίδιους ή σε συγγενείς τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε όταν τρία μέλη της εντοπίστηκαν να υπερπηδούν περίφραξη εξοχικής κατοικίας στην παραλία του Μαρκόπουλου. Παρότι προσπάθησαν να διαφύγουν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Στο πρώτο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού απεικονίζονται δύο μέλη της συμμορίας. Το πρώτο από αυτά, χωρίς να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του βρίσκεται στην πόρτα του σπιτιού που έχει μπει στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Αφού θα διαπιστώσει ότι μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει κανένας, θα κάνει νόημα στο συνεργάτη να πλησιάσει. Δευτερόλεπτα αργότερα ένα άτομο που φοράει κουκούλα θα φτάσει κι αυτό στο μπαλκόνι του σπιτιού. Οι δύο τους με γρήγορες κινήσεις θα τρυπώσουν από ένα παράθυρο εντός του σπιτιού και θα βγουν λίγο αργότερο από αυτό κρατώντας στα χέρια τους ένα μικρό βαλιτσάκι.

Στο δεύτερο βίντεο διάρκειας 21 δευτερολέπτων που εξασφάλισε το newsit.gr τρία μέλη της σπείρας θα διαρρήξουν ένα αυτοκίνητο. Οι δράστες αφού θα αποσπάσουν από το όχημα τα αντικείμενα που ήθελαν, στη συνέχεια θα επιβιβαστούν στο όχημα τους και θα εξαφανιστούν. Και τα πέντε μέλη της σπείρας που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψη τους στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύντομα αναμένεται η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας των μελών της εγκληματικής ομάδας με εισαγγελική διάταξη, καθώς από το τμήμα ασφάλεια ς Ωρωπού εκτιμάται η συμμετοχή τους σε σωρεία άλλων κλοπών