Βανδαλισμοί στα παγκάκια στο Χαλκούτσι

 

Η φαντασία ορισμένων ξεπερνάει τα ανεκτά όρια μιας κοινωνίας.

Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ιδέες και ζωγραφικές ικανότητες εφάμιλλες του Πικάσο. Κι άλλοι οι οποίοι έχουν εθιστεί στο να καταστρέφουν ότι ωραίο φτιάχνει η Δημοτική Αρχή.

Το παράδοξο είναι ότι όλοι αυτοί οι ανώνυμοι «καλλιτέχνες» και καταστροφείς επιλέγουν δημόσια ή ιδιωτικά  κτίρια, δρόμους, πεζοδρόμια και παγκάκια για να παρουσιάσουν τα «εκθέματά» τους ή την καταστροφική μανία τους.

Η ζημιά όμως που προκαλούν είναι πολλαπλάσια της καλλιτεχνικής τους ανησυχίας και της μανίας κάποιων ασυνείδητων.

Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για γκράφιτι από καλλιτέχνες, κυρίως, νεαρής ηλικίας, αλλά για άγνωστους που με ένα μαρκαδόρο ή σπρέι μουτζουρώνουν ότι βρουν για να παρουσιάσουν την «εξυπνάδα» τους.

Όπως και για εκείνους που αυτοϊκανοποιούνται καταστρέφοντας δημόσια περιουσία.

Θύμα αυτής της κακογουστιάς είναι τα παγκάκια στον πεζόδρομο της οδού Ποσειδώνος, στο Χαλκούτσι.

Ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας δίπλα στη θάλασσα ιδανικός για περίπατο όλες τις εποχές του χρόνου.

Κάποιοι, λοιπόν, αποφάσισαν ότι τα παγκάκια, τα οποία πρόσφατα τοποθετήθηκαν από τη Δημοτική  Κοινότητα Χαλκουτσίου για ξεκούραση των περιπατητών, χρήζουν ενός φρεσκαρίσματος με κόκκινη μπογιά, όπου αποτυπώνονται  οπαδικά σύμβολα.

Ανάλογη τύχη βανδαλισμού είχαν και τα παγκάκια στην παραλία Χαλκουτσίου, τα οποία επιδιορθώθηκαν, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν πρόλαβε να χρωματίσει και τα διέλυσαν.

Είναι καιρός αυτές οι νεανικές ασχήμιες να σταματήσουν γιατί οι επίδοξοι ζωγράφοι  και καταστροφείς προκαλούν φθορές σε ό,τι ωραίο φτιάχνεται σε αυτό τον τόπο από το υστέρημα των  φορολογούμενων.

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να προσλάβει παιδονόμους ή φύλακες για να ελέγχουν τις ορέξεις κάθε θερμόαιμου που θέλει να εκφραστεί μέσω βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους. Η προστασία του περιβάλλοντος χώρου  είναι θέμα παιδείας που ξεκινάει από το σπίτι και συνεχίζεται στο σχολείο.