Βαρουφάκης: Κατάλληλο μέρος για ψυχοπαθείς το Eurogroup

24.12.2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ολλανδική De Volkskrant εξαπέλυσε επίθεση κατά του Eurogroup, του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των δανειστών.

Κατάλληλο μέρος για ψυχοπαθείς το Eurogroup

Σε ερώτηση για το αν έχει ευχάριστη ανάμνηση από τις συνεδριάσεις και τους ομολόγους του στα Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει χαρακτηριστικά: «Όποιος μιλά για ευχάριστες στιγμές στο Eurogroup θα πρέπει να τον κλείσουν αμέσως μέσα γιατί είναι ένας επικίνδυνος τρελός. Το Eurogroup είναι ένα πολύ δυσάρεστο μέρος. Τα κέντρα εξουσίας είναι αγχωτικά, εξ ορισμού, με μεγάλο εγωισμό και συνεχείς συγκρούσεις. Αν είναι κανείς ψυχοπαθής και του αρέσει η σύγκρουση, τότε το Eurogroup είναι το κατάλληλο μέρος».

Σε ερώτηση για το ποιος έκανε “κουμάντο” στις συνεδριάσεις του Eurogroup,

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτός είναι που κινεί τα νήματα. Όλοι οι άλλοι είναι μαριονέτες. Ο Σόιμπλε είναι ο “άρχων” του Eurogroup. Αυτός είναι που αποφασίζει ποιος γίνεται πρόεδρος, καθορίζει την ατζέντα, ελέγχει τα πάντα».
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στον Γέρουν Ντάισλεμπλουμ: «Δεν έχει καμία αληθινή δύναμη. Καμία αρμοδιότητα. Είναι ένας στρατιώτης, μια μαριονέτα. Δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τον Σόιμπλε» ενώ προσθέτει πιο κάτω αναφέρει: «Δεν είχα κανέναν λόγο να μιλήσω με τον Γερούν καθώς ούτε πρόθυμος ούτε ικανός ήταν να κάνει μια αληθινή συζήτηση».

Τέλος καθαρό πραξικόπημα χαρακτηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης τις διαπραγματεύσεις. «Ήταν ένα καθαρό πραξικόπημα, ένα μεγάλο πραξικόπημα και μάλιστα επιτυχημένο», λέει ο πρώην ΥΠΕΞ για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.