Βαρύ πένθος για τον αδόκητο χαμό του 26χρονου Γιώργου Οικονομίδη στο τροχαίο της Ξάνθης

Βουβός ο πόνος, αβάστακτος. Βαρύ πένθος σκεπάζει τα Οινόφυτα, την Αυλίδα και τον Ωρωπό. Ο Γιώργος έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Πάνω στο άνθος της ηλικίας του. Μόλις στα 26  του χρόνια του πριν ακόμα χαρεί τη ζωή. Ο γιός του παπά Γιάννη Οικονομίδη του «πράσινου παπά του Ασωπού», που για χρόνια αγωνίζεται για τις ζωές όλων μας, ενάντια στη ρύπανση του Ασωπού, δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Ήταν πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου όταν η είδηση του αδόκητου χαμού του Γιώργου, έπεσε σαν κεραυνός στη μικρή κοινωνία των Οινοφύτων, της Αυλίδας και του Ωρωπού. Σταμάτησε, λες,  το χρόνο.

Τέσσερα νέα παιδιά «έφυγαν» σε τροχαίο έξω από τους Τοξότες Ξάνθης, στην παλιά εθνική οδό Καβάλας Ξάνθης. Ποιος να το φανταστεί και ποιος να το πιστέψει. Παγωμάρα παντού. Σιωπή. Πόνος και δάκρυα, όταν μαθεύτηκε ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο γιός του παπά Γιάννη. Του πιο αγαπητού παπά της περιοχής. Με μια οικογένεια συγκροτημένη, με ανοιχτούς ορίζοντες, νέες ιδέες, χωρίς ταμπού, χωρίς παρωπίδες.

Ο Γιώργος δούλευε σε εταιρία στη Ξάνθη τους τελευταίους μήνες. Ήταν ένα  χαρούμενο παιδί, με όνειρα που ήθελε να πετύχει επαγγελματικά, να χαρεί και να απολαύσει τη ζωή, όπως κάθε νέος. Η κακιά στιγμή όμως παραφύλαγε και το κακό  δεν άργησε να συμβεί. Το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια απρόσμενα κι ένα μεγάλο «γιατί» πλανιέται γύρω μας…

Ο Γιώργος είναι πιά στην γωνιά των Αγγέλων, ένα άγγελος κι αυτός που δεν πρόλαβε να κάνει πράξη τα όνειρά του… Αδυσώπητα σκληρές οι στιγμές …

Σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου και ώρα 18:00, στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, στον Αυλώνα, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στην εκκλησία όπου είναι εφημέριος ο παπάς Γιάννης. Όλοι οι δικοί του άνθρωποι, οι φίλοι και οι γνωστοί του, όλη η τοπική κοινωνία, θα τον αποχαιρετίσουμε σαν άγγελο, ντυμένοι όλοι στα λευκά. Θα του πούμε το τελευταίο επίγειο αντίο και στους οικείους ο Θεός να τους δίνει υπομονή και παρηγοριά.