Βασίλης Μυλωνάς: Να υποστηριχτούν οικονομικά από το δήμο Ωρωπού, τα «Ζυγομάλεια» στον Αυλώνα

 

 

Την αναγκαιότητα υποστήριξης των “Ζυγομάλειων” εκδηλώσεων πολιτισμού στον Αυλώνα, προς τιμήν του πρώην υπουργού Παιδείας Αντώνη Ζυγομαλά, εκφράζει με δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ, ο Βασίλης Μυλωνάς, πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Αυλώνα. Αναλυτικά τονίζει:

 

 

 

Είναι αναμφίβολα παραδεκτό πώς ένας δήμος του μεγέθους του δήμου μας, πρέπει ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες, να προσφέρει στους δημότες πράγματα που ανεβάζουν και ηρεμούν την ψυχή μας.

 

 

Πράγματι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε πολιτιστικά δρώμενα, αντάξια των απαιτήσεων όλων των ηλικιών και προτιμήσεων.

 

 

Ωρωπός είναι μόνο το παραλιακό μέτωπο;

 

 

 

Μόνο που τελικά, Ωρωπός είναι μόνο το παραλιακό μέτωπο και τίποτε άλλο! Ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει μόνο στην παραλία, από το Χαλκούτσι μέχρι τους Αγίους.

 

 

Λες και τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα δεν υπάρχουν!
Καταλαβαίνω, πώς η κρίση έκανε τη δημοτική αρχή να περιορίσει στο ελάχιστο τα έξοδα, όμως θεωρώ απαράδεκτο, θεσμοί όπως τα ”Ζυγομάλεια” στον Αυλώνα, που έχουν μια ιστορία που ξεκινάει από την δεκαετία του ’80, να καταργούνται, χωρίς καμιά, μα καμιά αντίδραση από κανένα!
Το δ.δ. Αυλώνα, έχει το προνόμιο να εκπροσωπείται στο δημ. συμβούλιο από όλους τους συνδυασμούς.

 

 

Έχουμε τρεις αρχηγούς παρατάξεων, δυο – τρεις πρώην αντιδημάρχους, τον τωρινό αντιδήμαρχο, το τοπικό συμβούλιο !

 

 

Και αντί αυτό να είναι προνόμιο, έγινε θλιβερό προνόμιο, γιατί δεν βρέθηκε ένας, ούτε ένας να φωνάξει και να πει, τι κάνετε κύριοι ντροπή σας, τι κάνετε, δεν μπορείτε να διαθέσετε για αυτόν τον θεσμό, και για τους κατοίκους χρήματα, ούτε για έναν καραγκιόζη;

 

 

Τρεις δεκαετίες τώρα όλοι σεβάστηκαν, και αναβάθμισαν κατά το δυνατό αυτό το θεσμό, που στο κάτω – κάτω, ζωή στην περιοχή έδινε, και βρέθηκαν οι τωρινοί ”ξύπνιοι” να τον καταργήσουν για οικονομικούς λόγους λέει!

 


Δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από την τωρινή δημοτική αρχή, διότι σε οτιδήποτε ενημερώνεται, δηλώνει αναρμόδια.

 

 

Αυτό που περιμένω, είναι πρώτα από τον δημ. σύμβουλο που ήμουν και στην παράταξή του, και μετά από όλους τους ”προοδευτικούς” αρχηγούς, δημ. σύμβουλους, να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους…

 

 

Άλλωστε μπορεί αυτό το θέμα, που για πολλούς δεν είναι σοβαρό, να κάνει τους δημοτικούς σύμβουλους του διαμερίσματός μας, να καταλάβουν πώς το συμφέρον μας, είναι η συνεργασία, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι…

 

 

Επίσης κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει αφού ο δήμος αδιαφορεί, οι φορείς του τόπου, όπως το ”Σάλεσι”, οι Σαρακατσαναίοι, ο ΑΟ Αυλώνα, ο συνεταιρισμός και όποιος άλλος φορέας υπάρχει, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συνεχίσουν κάτι, που όλοι μας είχαμε αποδεχθεί και στηρίξει.

 

 

Μόνο με πανηγύρια δεν κρατάμε την παράδοση

Τέλος, σημειώνω, πώς μόνο με πανηγύρια δεν κρατάμε την παράδοση, χρειάζεται και κάτι τις ακόμη…

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση Βασίλης Μυλωνάς ,

 

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1614668352131399&id=100007647481620&fref=nf

 

Πηγή: http://www.anparatiritis.gr/index.php/4774-2015-08-24-10-57-35