Βατόπουλος: Οι επόμενες δύο ημέρες κρίνουν το άνοιγμα των σχολείων

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος άφησε τα πάντα ανοιχτά για το άνοιγμα των σχολείων και παρουσιάστηκε επιφυλακτικός για το Πάσχα.

Τα πάντα ανοιχτά για το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα άφησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένος και τόνισε ότι «θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο.

Συμπλήρωσε, δε, ότι “υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι”. Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, υπάρχει μια ασφάλεια.

Για το Πάσχα, τέλος, υπογράμμισε ότι η απάντηση στο ερώτημα “αν θα πάμε στο χωριό” εξαρτάται με το που βρίσκεται το χωριό. “Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα. Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε”.

news247.gr