“Βελούδινη” η ανεξαρτητοποίηση του Πέτρου Δέδε

Την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό της Δημαρχιακής Αρχής «Συνεργασία Ευθύνης» ανακοίνωσε, και  επισήμως, ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Καλάμου Πέτρος Δέδες, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Μια ανεξαρτητοποίηση που είχε κατατεθεί και ήταν, ήδη, γνωστή καθώς είχε  υποβληθεί την 3η Ιουνίου.

Είναι γεγονός ότι η «ξαφνική» απόφαση του κ. Δέδε να ανεξαρτητοποιηθεί, από τη μια έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στα δημοτικά πράγματα της περιοχής, από την άλλη όμως ήταν μια “βελούδινη” αποχώρηση χωρίς ακρότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Άνω-κάτω το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Ωρωπού – Η επόμενη μέρα της ρήξης

Ο κ. Δέδες κατά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του αναφέρθηκε στα αίτια της απόφασής του, σύμφωνα με τα οποία εκτιμά ότι η παράταξη την οποία υπηρετούσε δεν εκπληρεί, πλέον, το πολιτικό πλαίσιο για το οποίο τα μέλη της είχαν  δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες.

Με μια σύντομη, δωρική, καθαρά πολιτική ανακοίνωση,  αποκομμένη από κορώνες και υπερβολές, αλλά μεστή και ουσιαστική τοποθέτηση,  ο κ. Δέδες ανέφερε ότι «Υπηρετώ τα κοινά του τόπου μας με μια ομάδα που επέλεξα στα 23 μου, μία ομάδα που στελεχώθηκε από νέα άτομα, αλλά και παλαιότερα πολιτικά πρόσωπα που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στον τόπο μας, για να οδηγηθούμε στην νίκη του 2019, μία νίκη για την οποία εγώ προσωπικά αγωνίστηκα και πίστεψα».

Επεσήμανε ότι η απόφασή του δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν αναγκαία, σημειώνοντας πως «είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου στο τρόπο διοίκησης με παραδείγματα που δεν ταιριάζουν στις αρχές μου, τα πιστεύω μου, και την αγάπη μου για τον τόπο που ζω και εργάζομαι».

Τόνισε μάλιστα ότι η  απόφασή του αυτή «πάρθηκε με ειλικρίνεια, εντιμότητα και ευθύνη», γιατί με αυτά άλλωστε πορευτήκαν όλοι  «ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, κάτι που δυστυχώς άλλαξε στην πορεία και οδηγήθηκα σήμερα εδώ. Προσωπικός στόχος μου ήταν να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές που θεωρούσαμε καταδικαστέες, κάτι που δυστυχώς δεν τους άγγιξε όλους.

Με την ανεξαρτητοποίηση μου θέλησα να διατηρήσω τα πιστεύω μου σε ότι είχε να κάνει με τα κοινά, καθώς γνωρίζω καλά πως οφείλουμε να μην εθελοτυφλούμε, αλλά να αναγνωρίζουμε τα κακώς κείμενα και να γινόμαστε καλύτεροι για το καλό του τόπου μας».

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν αποχωρεί από τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής, αλλά αντιθέτως εξέφρασε τη διάθεσή του για «συνέχιση της προσφοράς στα προβλήματα και στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη» λέγοντας ότι θα συνεχίσει, όπως το έπραττε μέχρι σήμερα, «χωρίς προσωπικό όφελος, χωρίς αστερίσκους και χωρίς οικονομία στους κοινωνικούς κανόνες».

Η αντίδραση του Δημάρχου Γ. Γιασημάκη στην ανεξαρτητοποίηση του Π. Δέδε υπήρξε απρόσμενη, όσο και συγκινητική. Πέρα από την όποια δικαιολογημένη πικρία, ο Δήμαρχος απέδειξε ότι έχει ένα διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό, καθώς μίλησε με σεβασμό απέναντι στην απόφαση του πρώην συνεργάτη του, δεν έδειξε εχθρική διάθεση, γιατί θεωρεί πολιτικό του παιδί τον Π. Δέδε, που συμπορεύτηκαν μαζί σε δύσκολα χρόνια. Αυτό αποδυκνείτεαι τόσο από όσα είπε ο κ. Γιασημάκης μέσα στο Συμβούλιο, όσο και από την ανάρτηση που έκανε λίγες μέρες πριν, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Η απόφαση  αυτή του κ. Δέδε έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Ένα νέο status quo στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Ωρωπού. Να ανακατέψει την τράπουλα και να αλλάξει τις ισορροπίες.

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι ραγδαίων όσο και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων σε τοπικό επίπεδο τις οποίες, ουδείς, μπορεί στην παρούσα φάση να προδικάσει το μέγεθός τους και την σημαντικότητά τους για την περιοχή.