Βελτιωτικές παρεμβάσεις στη σήμανση της Λεωφόρου Σκάλας Ωρωπού-Χαλκουτσίου

Σε σημαντικές βελτιώσεις στη σηματοδότηση, σε επικίνδυνα σημεία, της Λεωφόρου Σκάλας Ωρωπού-Xαλκουτσίου, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη  ασφάλεια  οδηγών και οχημάτων.

Έτσι  στις επικίνδυνες στροφές τοποθετήθηκε ειδική σήμανση που δείχνει την σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί των οχημάτων και ταυτόχρονα να μειώνουν ταχύτητα  για να μην βγουν εκτός δρόμου. Οι στροφές αυτές είναι εξαιρετικά κλειστές και κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα.

Επίσης στο Γεφυράκι έγινε και από τις δύο πλευρές αλλαγή στις μπαριέρες, οι οποίες ήταν παλιές και σε πολλά σημεία φθαρμένες.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα στη λεωφόρο έγινε νέα διαγράμμιση σε πολλά επικίνδυνα σημεία για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Πάντως μπορεί και ορθώς να βελτιώνονται οι συνθήκες σήμανσης στη λεωφόρο Σκάλας Ωρωπού-Χαλκουτσίου, αλλά στο κομμάτι Χαλκούτσι-Δήλεσι η εικόνα παραμένει τριτοκοσμική. Στροφές επικίνδυνες, ανάποδες και στην Εφέδρων ο δρόμος να χάσκει εδώ και χρόνια. Αλήθεια εκεί στην «παραμεθόριο» πότε η Περιφέρεια και Δήμος Ωρωπού προβλέπεται να προχωρήσουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις; Εκτός και αν εκεί οι δημοπρασίες είναι ασύμφορες για τη συμμετοχή  των εργολάβων και οι κάτοικοι σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του Δήμου πρέπει να συνηθίσουν στο σαφάρι με κίνδυνο τη ζωή τους.

Τουλάχιστον τώρα που και ο οδοφωτισμός θα πάει σε εργολάβο να αποκτήσει και αυτό το τμήμα της λεωφόρου το φως της που χρόνια είναι τυφλό.