Βελτιώνεται η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ

19.3.2016

Οι πληροφορίες είναι ενίοτε αντιφατικές για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ. Πάντα ελπίζουν όλοι για το καλύτερο. Τα τελευταία νέα είναι ευχάριστα κι ίσως ανατρεπτικά των όσων έχουν διαρρεύσει τα δύο τελευταία χρόνια για τη ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή της φόρμουλα 1.

Ο Γερμανός πιλότος σύμφωνα με το «Paris Match» θα σταθεί στα πόδια του! Σε υψηλό επίπεδο η μνήμη του και η επιθυμία του για ζωή σύμφωνα με θεράποντες γιατρούς. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την οικογένειά του.
Καλά τα νέα για Μίκαελ Σουμάχερ- Στο πλευρό του και ένα… ρομπότ!

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φτάνουν από την οικεία του Μίκαελ Σουμάχερ σχετικά με την πορεία της αποκατάστασής του, από το σοβαρό ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013 στις γαλλικές Άλπεις.

Παρά το γεγονός ότι έχει χάσει 20 κιλά, ο θρύλος της F1 εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τους θεράποντες ιατρούς του.

Όπως έγινε γνωστό, το εξειδικευμένο ιατρικό επιτελείο της νευρολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου της Λωζάνης που ανέλαβε την δύσκολη φάση της αποθεραπείας του θεωρεί την κατάστασή του αισθητά βελτιωμένη. Άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του επίσης δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

«Σχετικά με την φυσική κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ φαίνεται μόνο να έχει χάσει κιλά. Έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο πρωταθλητή σε επίπεδο συγκέντρωσης και απομνημόνευσης. Αυτό μεταφράζεται σήμερα σε επιθυμία. Είναι εντυπωσιακό να το παρατηρείς», τόνισε χαρακτηριστικά ένας εκ των γιατρών.

Πάντως, την πιο χαρμόσυνη και ελπιδοφόρα είδηση για τον Σουμάχερ δίνει στο Paris Match γνωστός συναθλητής του.

«Φαίνεται ότι ο Μίκαελ δεν έχει παραλύσει, δεν έχει χάσει στην κινητικότητα του. Δεν θα είναι ανάπηρος σε ένα καροτσάκι. Όμως πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί. Τώρα με τι ταχύτητα θα ανακάμψει; Αυτό κινδυνεύει να είναι χρονοβόρο. Όμως ο Μίκαελ ήταν πάντα εκτός πλαισίου γιατί να μην είναι για ακόμη μια φορά;», πρόσθεσε.

Ένα ρομπότ στο πλευρό του

Επιπλέον, και όπως γράφει το Paris Match, στην δύσκολη φάση της αποκαταστασης που μπορεί να διαρκέσει από 3 μήνες εως και δύο χρόνια θα βοηθήσει τον Σουμάχερ ένα ρομπότ που θα τον κρατάει σε όρθια θέση.

Παράλληλα θα διεγείρει και θα ξυπνά το σώμα και τα άκρα του κάνοντας κινήσεις που ο πρώην πιλότος της F1 δεν θα είναι σε θέση να κάνει τους πρώτους μήνες.