Βιβλία από το Υπουργείο Πολιτισμού στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα

23.2.2016

Τέτοιες κινήσεις της Πολιτείας είναι πάντα αξιέπαινες. Προάγουν τον πολιτισμό και τη γνώση και συμβάλλουν στην επανένταξη ατόμων που για διάφορους λόγους βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σε 29 λοιπόν σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας διένειμε βιβλία το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ η δεύτερη αποστολή βιβλίων θα καλύψει τις ανάγκες των βιβλιοθηκών (Δημοτικών και Δημοσίων) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχρινό, με το οποίο ξεκινά συνεργασία για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών της χώρας αλλά και των Εδρών Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.

Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στις θεσμοθετημένες ενέργειες της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής που «είναι και η αποστολή και διανομή των βραβευμένων με Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία βιβλίων που έχουν αγοραστεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να διανεμηθούν στα τμήματα νεοελληνικών σπουδών σχολών του εξωτερικού και του εσωτερικού ή και σε άλλες βιβλιοθήκες, καθώς και σε καταστήματα κράτησης και καταστήματα κράτησης ανηλίκων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.