Βιτριόλι: Ξεσπά η Ιωάννα για την απάθεια και την «ανθρωποφαγία» – Είχε «βοηθό» η 35χρονη;

Η ζωή της καταστράφηκε, αλλά η κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι έμεινε σιωπηλή ενώπιον του ανακριτή. Οι πρώτες αντιδράσεις της Ιωάννας και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newsit.gr για τον -ακόμη και εν αγνοία του- “βοηθό” της 35χρονης.

Ένα από τα πλέον βασικά ερωτήματα στο οποίο προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι αστυνομικοί, είναι εάν η 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα του περιστατικού με το βιτριόλι, είχε υποβοήθηση στις ενέργειές της και κυρίως στις ηλεκτρονικές μεθόδους παρακολούθησης, που χρησιμοποίησε.

Γιατί η 35χρονη στην επίθεση με το βιτριόλι επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής-Τι κρύβει η στάση της

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, το γεγονός ότι στο ένα από τα κινητά τηλέφωνα που διέθετε η 35χρονη υπήρχε εφαρμογή δορυφορικής παρακολούθησης, μέσω πομπού που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, στην προκειμένη περίπτωση αυτό της 34χρονης Ιωάννας, δημιουργεί πληθώρα ερωτημάτων.

Η εφαρμογή του πομπού σε μεταλλικά μέρη του οχήματος και συγκεκριμένα στο κάτω σασί του αυτοκινήτου, γίνεται με ηλεκτρομαγνήτη για τον οποίο όμως χρειάζεται ο χειριστής να έχει ειδικές γνώσεις, για να γίνει σωστά η τοποθέτηση και να παρέχει ο πομπός σήμα στην συσκευή που χρησιμοποιείται ως δέκτης.

βιτριόλι

Κατά συνέπεια είναι εύλογο το ερώτημα, εάν η 35χρονη είχε αυτές τις γνώσεις ώστε να τοποθετήσει τον πομπό σε μέρη του οχήματος που θα εξασφάλιζαν, την άμεση εκπομπή σήματος αλλά ταυτόχρονα να μην καταστραφεί από τους κραδασμούς και την πορεία του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στο σημείο αυτό η φερόμενη ως δράστιδα να είχε βοήθεια από άτομο με τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, χωρίς απαραίτητα το άτομο αυτό να γνωρίζει τις προθέσεις της 35χρονης.

Γιατί πήγαινε η ίδια στη γειτονιά της Ιωάννας;

Επίσης ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει από έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι γιατί η 35χρονη έκανε η ίδια τη φυσική παρακολούθηση του θύματος και μάλιστα πήγαινε στη γειτονιά του;

Όσον αφορά στην φυσική παρακολούθηση, αυτή δεν προκύπτει μόνο από τις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Αθηνών, αλλά και από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα στο κινητό της, όπου υπάρχει φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που διαμένει η 34χρονη Ιωάννα στην περιοχή του Μοσχάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Οκτώβριο του 2019, κάτοικοι σε οδό κοντά στο σπίτι της 34χρονης Ιωάννας, είχαν καλέσει την Αστυνομία για μια ύποπτη γυναίκα που περιεργάζονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα και φοβόντουσαν  μήπως πρόκειται για κάποιο μέλος σπείρας διαρρηκτών.

Άμεσα στην περιοχή είχε φτάσει περιπολικό, έκανε αναζητήσεις χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει την ύποπτη γυναίκα. Ίσως λοιπόν αυτό το περιστατικό να έχει σχέση με την ηλεκτρονική παρακολούθηση της Ιωάννας, καθώς ανά δυο εβδομάδες ο πομπός χρειάζονταν φόρτιση προκειμένου να δίνει σήμα.

βιτριόλι

Κατά συνέπεια εξετάζεται το ενδεχόμενο η ηλεκτρονική παρακολούθηση της Ιωάννας να ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019 και να τερματίστηκε, λόγω αυτού του περιστατικού, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

«Πληγωμένη και θλιμμένη η Ιωάννα»

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο συνήγορος της άτυχης κοπέλας, κ. Αλεξανδρής μιλώντας στο Star, η Ιωάννα είναι ιδιαίτερα θλιμμένη και πληγωμένη από την επίθεση εις βάρος της.

Τόσο για όλα όσα ειπώθηκαν για το όνομά της όλον αυτόν τον καιρό και πριν τη σύλληψη της κατηγορουμένης, όσο και για τον ανούσιο λόγο που η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια της επιτέθηκε και τη σημάδεψε για πάντα.

«Βασανίζεται και πληγώνεται καθημερινά. Όλο αυτό το διάστημα άκουγε πως την μία δεν συνεργάζεται, την άλλη κάτι κρύβει, την άλλη σπιλώνονταν προσωπικότητες, αμφισβητήθηκε η εντιμότητά της, αμφισβητήθηκε η ηθική της… Όταν συνελήφθη η κατηγορουμένη πληγώθηκε μαθαίνοντας ποια είναι, το γιατί έγινε όλο αυτό και σήμερα πληγώθηκε ακόμα περισσότερο γιατί περιμένει να σταθεί κάποιος και να της δώσει έστω μια εξήγηση. Όχι να παραμένει σιωπηλή μόνο και μόνο για να κερδίσει κάτι στα πλαίσια της νομικής της υποστήριξης», τόνισε δίνοντας το στίγμα για το πώς νιώθει η άτυχη γυναίκα…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Με πληροφορίες από: Star.

newsit.gr