Βολές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή

14.12.2015

Αιχμές κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, άφησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA αναφορικά με τις διαρροές περί στήριξης του έτερου συνυποψηφίου του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο, να το πει ανοιχτά» και αμφισβητώντας τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πρόσθεσε:

«Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει, να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  επισήμανε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο και πολύ βέβαιος ότι θα κερδίσω»  ξεκαθαρίζοντας ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα ζητήσει δημόσια στήριξη από τους δύο συνυποψήφιους του που δεν θα περάσουν, αλλά από τους πολίτες που θα τους έχουν ψηφίσει.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές «η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη, διαφορετική, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική» και πρόσθεσε: «Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και όποιος αμφισβητεί ότι εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα να έρθει να μου το πει κατάμουτρα».

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής θα διενεργηθούν κανονικά και κάλεσε τους πολίτες να έχουν αθρόα προσέλευση. Όσον αφορά στην Νέα Δημοκρατία, είπε ότι θα αλλάξει κτίριο και τα γραφεία θα μεταφερθούν σε κάποια υποβαθμισμένη περιοχή για να γίνει πόλος ανάπτυξης.