Βουλή – Μεϊμαράκης : «Ο προϋπολογισμός θα μείνει ως το ντοκουμέντο της απάτης και των μύθων»

6.12.2015

«Η κυβέρνηση ζητά να ψηφίσουμε τον πρώτο δήθεν αριστερό προϋπολογισμό. Δεν ξέρω αν πιστεύουν ότι μπορεί να βγει. Ξέρω πως δεν βγαίνει δεν τον αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία. Στηρίχθηκαν σε ψέματα σε μύθους που καταρρέουν σε απάτη που αποκαλύπτεται», υπογράμμισε ο πρώην. πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμεράκης μιλώντας στη Βουλή.

«Βρίσκουν το θράσος να ζητούν βοήθεια εναντίον ποιων; Των συνταξιούχων; Ποιοι; Εκείνοι που αρνήθηκαν την συναίνεση;», αναρωτήθηκε ο πρώην. πρόεδρος της ΝΔ. Και αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης τόνισε: «Άλλο εθνική συνεννόηση που ζητούσαμε πάντοτε, άλλο συναίνεση και άλλο στήριξη». «Συνεννόηση δεν γίνεται με ύβρεις και απειλές και με το να αποκαλείτε τους πολιτικούς αρχηγούς σκυλιά. Η συνεννόηση θέλει ήθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει», υπογράμμισε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν ψηφίζω κανένα νέο μέτρο» και εκτίμησε πως «το ίδιο θα κάνει και η ΝΔ».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2016 ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «δύο είναι τα χαρακτηριστικά του: φόροι και περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων». «Από το «δεν πληρώνω» που ήσασταν, πηγαίνετε στο «πληρώστε ακόμη πιο πολλά»», σχολίασε και υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί έγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά».

«Ο προϋπολογισμός θα μείνει ως το ντοκουμέντο της απάτης και των μύθων που είχατε στήσει ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «γίνατε πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς». «Είναι ο προϋπολογισμός της νεοφιλελεύθερης ανάλγητης Αριστεράς και εμείς δεν τον ψηφίζουμε», κατέληξε.