Βούλιαξε ο Ωρωπός το  Σαββατοκύριακο του καύσωνα

Βούλιαξε από κόσμο το Σαββατοκύριακο ο Ωρωπός προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στην παραλιακή οδό, αλλά και το αδιαχώρητο στις παραλίες, αφού ο υδράργυρος άγγιξε μέχρι και τους 42 °C.

Από την παραλία Αγκώνας μέχρι και τα Πηγαδάκια δεν έπεφτε καρφίτσα, καθώς οι Αθηναίοι αναζητούσαν λίγη δροσιά στη θάλασσα ή μια  σκιά λόγω του πρώτου καλοκαιρινού καύσωνα.  Ήταν μια πραγματικά καλοκαιρινή καυτή μέρα. Η ζέστη μάλιστα κράτησε τους θαμώνες των κέντρων και των Batch bar  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δίπλα στη θάλασσα.

Οι χιλιάδες επισκέπτες του Σαββατοκύριακο καταδεικνύουν  ότι ο Ωρωπός είναι μια κοντινή αλλά και οικονομική απόδραση από τον κλεινόν άστυ. Ένας προορισμός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν σε κάποιο νησί η στην περιφέρεια.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να κεφαλαιοποιήσει  αυτή την  μεγάλη επισκεψιμότητας είναι μεγάλοι. Η καθαριότητα είναι βασικός παράγοντας ιδιαίτερα στις παραλίες. Ευθύνη έχει και ο Εμπορικός κόσμος οποίος θα πρέπει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να ανταποκριθεί στην επιλογή του Ωρωπού ως τουριστικός προορισμός γιατί ακολουθούν κι άλλα «καυτά» Σαββατοκύριακα.