Βραβεύτηκαν ο Απόστολος Γιασημάκης και η Άγκυ Περγάλια στην κοπή της πίτας του Πολιτιστικού & Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων

Μέσα σε μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα, ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων, έκοψε το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου, στα γραφεία του, την πρωτοχρονιάτικη πίτα και βράβευσε τους αριστούχους μαθητές του ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ τη χρονιά που πέρασε.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Όμιλου, υπό την Προεδρία του κ. Μιχάλη Πολυχρόνη, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτιστικού έργου του, πραγματοποίησε μια εξαιρετική βραδιά για τα μέλη και τους φίλους του, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση και του φιλοξενούμενου Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Μ. Πολυχρόνης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο που γίνεται με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, μέσα από τα ήθη και τα έθιμα της  Προκοννήσου και των αλύτρωτων πατρίδων. Επίσης έκανε λόγο για τις δωρεές επιφανών Παλατιανών στον Όμιλο αλλά και στις προσπάθειες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Τιμόθεου με τη στήριξη της Ιεράς Μονής Παρακλήτου.

Στη συνέχεια την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πάτερ Νικόλαος από το ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Παλάτια και ακολούθως ο Πρόεδρος κ. Μ. Πολυχρόνης έκοψε την πίτα πατροπαράδοτα.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και συνεχάρη το νέο Δ.Σ. του Ομίλου για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτελεί ο Όμιλος και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει κάθε προσπάθεια και θα είναι δίπλα σε κάθε βήμα του Ομίλου.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος ήταν και το φιλοξενούμενο πρόσωπο, πρόσφερε στον Πρόεδρο μια Ταναγραία και ένα φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου τανάγρας. Εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανέφερε δύο σημαντικούς λόγους για τους οποίους ανταποκρίθηκε.

Πρώτον γιατί εκλήθη στην εκδήλωση σε ένα Όμιλο που δίνει αγώνα διάσωσης, διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομίας του έθνους μας με στόχο να μείνουν άσβηστες οι μνήμες από τις αλύτρωτες πατρίδες.

Και δεύτερον, γιατί ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η κόρη του Άγκυ η οποία αρίστευσε κατά την αποφοίτησή της από το ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού.

Ο κ. Β. Περγάλιας, αφού αναφέρθηκε στον πολιτισμό και στην παιδεία των Ελλήνων στα Παλάτια στην Προκόννησο, συνεχάρη όλα τα παιδιά και τους γονείς τους γιατί κάτω από εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες κατόρθωσαν να πετύχουν το στόχο τους και να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Και τόνισε «Με τους αγώνες μας κατακτήσατε μια κορυφή. Θα χρειαστεί να κατακτήσετε και άλλες κορυφές για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα».

Βραβεύτηκε, επίσης, και ο Απόστολος Γιασημάκης, γιός του κ. Γιώργου Γιασημάκη, ο οποίος εισήχθη πρώτος στο Πολυτεχνείο Αθηνών.

Ο κ. Γιώργος Γιασημάκης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε για την τιμή που έκανε ο Όμιλος στον γιό του Απόστολο και συνεχάρη όλους τους γονείς που τα παιδιά τους εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επίσης βραβεύτηκαν  τρείς ακόμη μαθητές, μέλη του Ομίλου για τις επιδόσεις τους.

Ακολούθησε η βράβευση των μελών της Θεατρικής Ομάδας του Ομίλου και η εκδήλωση έκλεισε με την Παιδική Χορωδία και την Χορωδία Ενηλίκων που έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν κομμάτια από τις Χαμένες Πατρίδες.

Τα φλουριά από  τις πίτες κέρδισαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Αρμυριώτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απέστειλαν χαιρετισμό, οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και Τανάγρας κ. Βασίλης  Περγάλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Βελτανιώτης και Γ. Δάβρης, οι Πρόεδροι της ΚΕΔΩ κ. Στ. Δάβρης και του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κ. Μιχ. Τόλιας, καθώς και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τανάγρας κ. Γ. Γκίνης,  οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων Παλατίων κ. Αντ. Καζαμίας, Σκάλας Ωρωπού κ. Γ. Φαφούτης και Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτης, ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Γ. Γιασημάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Αρμυριώτης, Αγγ. Χατζηιωάννου και Π. Δέδες, καθώς και  ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ Αν. Γαζβινιάν. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Γ. Παναγόπουλος και της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Π. Αθανασόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κα Βάσω Βλάχου, οι πρώην πρόεδροι του Ομίλου κ. Θ. Μηλιόγλου, Θ. Ηλιάδης και Κ. Δράκος και η Επίτιμος Αντιπρόεδρος κα Αικ. Παπαδοπούλου, καθώς  και πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.