Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλάμου

Η επίθεση λαϊκισμού που δεχθήκαμε, χθες, κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής, δείχνει και το επίπεδο στο οποίο έχει κατρακυλήσει η πολιτική ζωή του τόπου.

Χθες υπήρξε η απόλυτη ταύτιση των συμβούλων της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι προσπαθούν να παρεμποδίζουν κάθε πράξη και ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα αλλά και καταφεύγοντας  σε συγκρίσεις μεγεθών που δεν αρμόζουν σε ένα δημόσιο διάλογο. Αυτή η πρακτική τους είναι, πλέον, σύνηθες φαινόμενο στην αντιμετώπιση των δημοτικών θεμάτων.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι  διαδικασίες για κάθε διαγωνισμό είναι καθορισμένες από το Ελληνικό δημόσιο. Ο νέος αυστηροποιημένος νόμος περί προμηθειών, δεν αφήνει κανένα περιθώριο απόκλισης στους μετέχοντες σε οποιοδήποτε διαγωνισμό και αυτό κάνει τη συμμετοχή τους δύσκολη, στο πρωτόγνωρο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Ωστόσο καμιά ευθύνη δεν φέρει για αυτό η Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο  που ορίζεται από το νομοθέτη, είναι υποχρεωμένη να κάνει αποδεκτή, κάθε προσφορά συμμετέχοντα που προκύπτει, ακόμα και εάν το ποσοστό της έκπτωσης, είναι, σχεδόν,  μηδαμινό.

Δεν υπάρχουν ευφάνταστα σενάρια, ούτε προσπάθειες αποτροπής των συμμετεχόντων, όπως ακούστηκε χθες, γιατί αυτό  απλά είναι ανέφικτο.

Σαφώς και στις προτιμήσεις μας, θα θέλαμε να έχουμε συνεργάτες από τον τόπο μας. Γνωστούς επιχειρηματίες που η επικοινωνία θα ήταν αμεσότερη, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οι όροι του διαγωνισμού είναι ίδιοι για όλους τους πολίτες από όπου και εάν προέρχονται.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλάμου, με τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν, από την αδράνεια και την αδιαφορία, χαμένος  στις παλινωδίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είναι έτοιμος και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά. Ήδη οι εγγραφές, έχουν ξεπεράσει τις 40, και το νέο κτίριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους νέους μαθητές του στους χρόνους που πρέπει, απαλλάσσοντας  τους γονείς  από τεράστια έξοδα.

Η προμήθεια του εξοπλισμού, αφορά αντικείμενα καθημερινής χρήσης για τα νήπια (κρεβατάκια, κλινοσκεπάσματα, έπιπλα καθημερινότητας, σκεύη χρήσης τροφίμων, παιχνίδια δραστηριοτήτων κ.λ.π.) που  είναι, άκρως, απαραίτητα για την λειτουργία του σταθμού. Ο χρόνος είναι πιεστικός και καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού (Χρειάζονται, τουλάχιστον τρεις μήνες, χωρίς να υπολογίσει κανείς τον Αύγουστο που είναι μήνας όπου όλα υπολειτουργούν). Ενώ  το αποτέλεσμά ενός νέου διαγωνισμού είναι απρόβλεπτο, όπως και η τιμή έκπτωσης που θα επιτευχθεί, εάν αυτό καταστεί εφικτό.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε σε κίνδυνο την λειτουργία του σταθμού, ούτε να αποσυντονίσουμε τον οικογενειακό προγραμματισμό των δημοτών μας.  Βασική  επιδίωξη μας είναι η έναρξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα των δημοτών μας. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει, να μην έχουν οι γονείς που  να αφήσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια, όταν εργάζονται.

Οι μικροπαρεμβάσεις που χρειάζονται στους προαύλιους χώρους, δεν είναι απαραίτητες για την έναρξη λειτουργίας του Σταθμού. Ωστόσο με ταχύτατους ρυθμούς, αποκαθίσταται  κάθε έλλειψη ή αστοχία που έχει προκύψει και διορθώνονται  όλες οι τυχόν  αδυναμίες.

Σας αφήνουμε να απολαύσετε, κύριοι της αντιπολίτευσης, το σουβλάκι σας στην ραστώνη του καλοκαιριού, μέσα στις σκέψεις αρνητισμού, ειρωνείας και εμπαιγμού που σας διακατέχουν, υποβιβάζοντας για άλλη μια φορά τον δημόσιο διάλογο και τους υγιείς τρόπους διαφωνίας, αντιπαραθέσεων και ανταλλαγής ιδεών, όπως συνηθίζετε.

Εμείς θα προσφέρουμε κοινωνικές παροχές στους δημότες μας, δημιουργώντας τις υποδομές και το φιλικό περιβάλλον που τους αρμόζει, μακριά από εκρήξεις λαϊκισμού και ουτοπικών, θεωρητικών, αντιπολιτευτικών καταστάσεων.

Η πραγματικότητα είναι εδώ διότι εμείς την δημιουργούμε…..

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού