Βροχές σήμερα Πέμπτη αλλά πάλι καλοκαιρινό σκηνικό το σαββατοκύριακο

Σήμερα το ξεκίνημα της ημέρας σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα είναι βροχερό. Καλοκαιριάζει και πάλι το σαββατοκύριακο.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις πρώτες πρωινές ώρες είναι η Χαλκιδική, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι την Εύβοια οι βροχές αναμένονται πιο δυνατές κατά διαστήματα με πρόσκαιρες καταιγίδες. Και πιο εξασθενημένες, δηλαδή μέχρι μέτριας έντασης, στην κέντρο ανατολική Στέρεα και Πελοπόννησο ,Κυκλάδες και Κρήτη.

Το πέρασμα το φαινομένων θα είναι πολύ γρήγορο, καθώς το απόγευμα θα έχουν ήδη περιοριστεί μόνο στην Κρήτη και θα σταματήσουν, αφήνοντας όλη τη χώρα με βελτιωμένο καιρό. Μόνο στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στο νόμο Μεσσηνίας αναμένεται να έχουν λίγο μεγαλύτερη διάρκεια οι βροχοπτώσεις, δηλαδή μέχρι αργά το απόγευμα όχι όμως σημαντικής έντασης. Στα δυτικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι τους 23 στα κεντρικά και βόρεια, 27 στα δυτικά και στο Αιγαίο από 21 μέχρι 24 τοπικά 25 νοτιότερα. Χειμωνιάτικο θα είναι το κρύο νωρίς το πρωί σε πολλές περιοχές, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι βόρειοι 4-6 και στο Αιγαίο μέχρι 7 , στα νοτιοανατολικά ενισχυμένοι μέχρι και 8 μποφόρ.

Και στην Αθήνα το ξεκίνημα της ημέρας θα είναι βροχερό. Όμως από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Η θερμοκρασία από 16-23, με βοριάδες 5-6 το πρωί και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά και βροχές στα νότια της Χαλκιδικής νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία από 11-22 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 το πρωί 6 μποφόρ, γρήγορα θα υποχωρήσουν.