Βόμβα από τη Ryanair: Ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη και Χανιά

Χανιά και Θεσσαλονίκη είναι οι δύο ελληνικοί προορισμοί που χάνουν σημαντικές συνδέσεις από την απόφαση της Ryanair, να διακόψει μέχρι τον Μάρτιο 2018 τουλάχιστον, 34 ακόμη δρομολόγια.

Στην ανακοίνωσή της η Ryanair επιβεβαίωσε ότι θα επιβραδύνει την ανάπτυξή της αυτό το χειμώνα (από το Νοέμβριο 2017 έως τον Μαρτίο 2018), χρησιμοποιώντας 25 λιγότερα αεροσκάφη (από τα 400 του στόλου της) από τον Νοέμβριο και 10 λιγότερα αεροσκάφη από τον Απρίλιο 2018.

Με τη μείωση του πτητικού χρονοδιαγράμματος του με αυτόν τον ελεγχόμενο τρόπο, η Ryanair θα:

-περιορίσει τον κίνδυνο περαιτέρω ματαίωσης πτήσεων, επειδή η βραδύτερη ανάπτυξη θα αφήσει διαθέσιμα εφεδρικά αεροσκάφη και πληρώματα σε 86 βάσεις της Ryanair αυτόν τον χειμώνα.

-κάλυψει σχεδόν το 40% της ετήσιας απαίτησης για άδειες πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας για το 2018 ήδη από το 1ο τρίμηνο του έτους, γεγονός που απομακρύνει τον κίνδυνο να παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα το επόμενο έτος.

-δώσει πολύ χαμηλές τιμές στους επιβάτες με προσφορές, με την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις σχετικά με το δρομολόγιο.

Ο Michael O’Leary της Ryanair είπε: «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις πτήσεων την περασμένη εβδομάδα και από όσους επηρεάζονται από τις σημερινές ανακοινώσεις. Το 99% των 129 εκατομμυρίων πελατών μας δεν θα επηρεαστεί από τυχόν ακυρώσεις ή διακοπές, και λυπούμαστε βαθύτατα για κάθε αμφιβολία που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στους υφιστάμενους πελάτες μας σχετικά με την αξιοπιστία της Ryanair ή τον κίνδυνο περαιτέρω ακυρώσεων.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης αυτού του χειμώνα θα «δημιουργήσει» πολλά εφεδρικά αεροσκάφη και πληρώματα που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε τις ετήσιες άδειες των πληρωμάτων. Όλοι οι επιβάτες που έχουν πληγεί από αυτές τις αναταραχές έχουν δικαίωμα πλήρους επιστροφής των χρημάτων, ενώ επιπλέον λαμβάνουν ένα ταξιδιωτικό κουπόνι (40 € για μονή διαδρομή / με επιστροφή € 80), το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν οποιαδήποτε πτήση Ryanair της επιλογής τους τον Οκτώβριο, για ταξίδια μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου 2018. Ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε όλους στις πτήσεις μας».

money-tourism