Βόμβα Γιασημάκη με την επιστροφή του Πέτρου Δέδε στο συνδυασμό του

Η βόμβα έσκασε στο παρά πέντε. Ο Πέτρος Δέδες επέστρεψε στο σπίτι του. Εκεί που αυτοδιοικητικά ανήκε. Στο συνδυασμό του Γιώργου Γιασημάκη «Συνεργασία Ευθύνης».

Στην πολιτική είναι στιγμές που παίρνεις αποφάσεις που είναι δύσκολες. Αποφάσεις που πονάνε όταν διαλέγεις άλλο δρόμο από εκείνον που είσαι ταγμένος. Είναι οι συγκυρίες, τα γεγονότα ενδεχομένως και οι απογοητεύσεις της στιγμής.

Είναι εξίσου σημαντικό, την κρίσιμη ώρα, με νηφαλιότητα και ωριμότητα, να μπορείς να πάρεις τη μεγάλη απόφαση. Ποιο δρόμο, τελικά, θα πρέπει να ακολουθήσεις, όταν η κλεψύδρα του χρόνου, λιγοστεύει για το πολιτικό μέλλον σου. Εκεί κρίνεται ο ικανός πολιτικός, ο αυτοδιοικητικός.

Ο Πέτρος Δέδες επέστρεψε στο συνδυασμό που τον έφερε στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Εκεί που ανδρώθηκε πολιτικά. Διπλά στο Γιώργο Γιασημάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν μονόδρομος αυτή η επιλογή, ως η καλύτερη.

Μερικοί θα πουν ότι ο Πέτρος Δέδες έκανε πολιτική «κωλοτούμπα» και θα προσπαθήσουν να τον τρολάρουν. Η αλήθεια είναι ότι ο Πέτρος μέσα του ποτέ δεν έφυγε από την συνδυασμό «Συνεργασία Ευθύνης». Ήταν εκεί ψυχικά. Δεν δήλωσε ποτέ ότι θα πάει με άλλο συνδυασμό, ούτε ότι είναι με άλλο συνδυασμό. Παρέμεινε ανεξάρτητος για περίπου ένα χρόνο. Δοκίμασε τις αντοχές του. Άρα είναι αδόκιμος  ο όρος «κωλοτούμπα» στην περίπτωσή του.

Ως νέος άνθρωπος είχε το δικαίωμα να αναζητήσει τη δική του αυτόνομη πορεία. Ρίσκαρε. Η προσπάθειά του δεν ευοδώθηκε. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Ίσως να βιάστηκε, να υπερεκτίμησε τις συγκυρίες. Τις δυνατότητες του στην παρούσα φάση. Δεν έβρισε όμως φεύγοντας, δεν χάλασε τις σχέσεις του με τους συνοδοιπόρους του και, κυρίως,  το Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη, δεν πρόσβαλε και στήριξε, όπου και όταν έκρινε ότι χρειάζεται, αποφάσεις της δημοτικής Αρχής.

Χαμηλών τόνων άνθρωπος, σοβαρός επιστήμονας, τελικά την ώρα της μεγάλης απόφασης, να μείνει εκτός αυτοδιοικητικών  συνδυασμών και να παραμείνει απλά ένας «ενεργός δημότης», επέλεξε να είναι ένας ενεργός αυτοδιοικητικός. Να επιστρέψει στο συνδυασμό που τον ανέδειξε. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος, τόλμη και ωριμότητα για να κάνεις την επιστροφή.

Στην πολιτική το σημαντικό δεν είναι εάν θα κάνεις λάθος. Όλοι κάνουν λάθη. Σημασία έχει να έχεις το σθένος και τα κότσια να επιστρέφεις. Να τα αναγνωρίζεις, να συνεχίζεις μπροστά. Ειδικά όταν είσαι νέος και άπειρος στη πολιτική. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι χρήσιμος ή μπορείς να είσαι χρήσιμος στο Τόπο σου.

Ο Πέτρος Δέδες είναι νέος και έχει να προσφέρει πολλά. Η θέση του είναι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στα καφενεία της παραπολιτικής. Άλλωστε ο χρόνος είναι σύμμαχος του, αρκεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ακούγοντας πάντα τη φωνή της συνείδησης του μακριά από Κίρκες και μαθαίνοντας από τα λάθη του, να συνεισφέρει στη προσπάθεια να αλλάξει η μοίρα του τόπου του.