Βόμβα μεγατόνων: Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού ο Δ. Βελτανιώτης;  

Τη θέση του Δημάρχου Ωρωπού επιθυμεί να διεκδικήσει, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Πρώτα ο Δημότης» Δημήτρης Βελτανιώτης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Άποψη τώρα», ο Δ. Βελτανιώτης φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του, να διεκδικήσει την ψήφο του Ωρωπιώτικου λαού για τη θέση του Δημάρχου, με πολλές αξιώσεις και ένα βαρύ αυτοδιοικητικό παρελθόν προσφοράς στα κοινά.

Πρόκειται για ένα πολύ έμπειρο και σοβαρό  πολιτικό,  ο οποίος έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση, τόσο στο Καπανδρίτι, όσο και ως Αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική Αρχή του Θ. Ρούσση. Ουσιαστικά ήταν η κινητήριος δύναμη του συνδυασμού και η ισχυρή δύναμη στο Βόρειο τμήμα του δήμου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, οπότε ενδεχομένως και να ανακοινώσει και επισήμως, την υποψηφιότητά του.

Η υποψηφιότητα του Δ. Βελτανιώτη αναδιατάσσει το αυτοδιοικητικό σκηνικό στον Ωρωπό και θέτει σοβαρά ερωτήματα.

Πρώτον, τι θα κάνει ο πρώην Δήμαρχος Θ. Ρούσσης; Θα στηρίξει τον βασικό  υποστηρικτή του και θα του δώσει το δαχτυλίδι του συνδυασμού «Πρώτα  ο Δημότης»;

Δεύτερον, ο  Θ. Ρούσσης θα επιδιώξει να κατέβει μόνος του στις εκλογές ή θα αποχωρήσει;

Τρίτον, τι θα πράξει ο Κ. Λίτσας ο οποίος, πρόσφατα,  ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές, με συγκέντρωση στελεχών στο Κτήμα Λαζαρίδη; Θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του ή θα συμπράξει με τον Δ. Βελτανιώτη ή άλλον υποψήφιο;

Πάντως η ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα του Δ. Βελτανιώτη αποδυναμώνει την υποψηφιότητα Κ. Λίτσα, καθώς θα έχουν κοινή δεξαμενή αναζήτησης υποψηφίων και ψηφοφόρων.

Τέταρτον  ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία δημιουργίας» Δ. Καμπιώτης θα συνεργαστεί με τον Θ. Ρούσση και ενδεχομένως. και με τον Γ. Οικονομάκο για κοινή κάθοδο στις εκλογές; Από το στενό κύκλο του Δ. Καμπιώτη λένε ότι αυτή η κάθοδος δεν επηρεάζει τις αποφάσεις του συνδυασμού ο οποίος θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του καθώς, ήδη, έχει κάνει μια σημαντική δουλειά για τις εκλογές με νέα και ικανά στελέχη που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του. Καλοδεχούμενος όποιος επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί τους.

Το νέο σκηνικό δείχνει επί του παρόντος να μην επηρεάζει τον Δήμαρχο Γ. Γιασημάκη, εκτός κι αν υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, το επόμενο διάστημα, με μετακινήσεις στελεχών, κάτι που εκτιμάται ότι είναι απίθανο με τις παρούσες συνθήκες. Κύκλοι προσκείμενοι στο Δήμαρχο δηλώνουν ότι η ομάδα του είναι αρραγής και δεν πρόκειται να υπάρξουν διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες θα είναι, άκρως, καθοριστικές και ενδεχομένως να αποσαφηνίσουν το αυτοδιοικητικό τοπίο στον Δήμο Ωρωπού πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν.