«Βόμβες» μεγατόνων εξαπέλυσε ο Γ. Πανούσης

26.11.2015

Βόμβες μεγατόνων κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Γ. Πανούσης  μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.

Ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε «Μοιραίο άνθρωπο της μεταπολίτευσης τον  κ. Φ. Κουβέλη επισημαίνοντας ότι «ήταν καταλυτικός για την πορεία των πραγμάτων».

Ενώ επίθεση εξαπέλυσε και κατά του κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «δεν ελέγχει το κόμμα του» και πως «στο  περιβάλλον του υπάρχουν διάφορα προβλήματα» καλώντας τον «να πάρει κεφάλια» γιατί στο συνέδριο «μπορεί να υπάρχουν αμφισβητίες».

Όσον αφορά στη συναίνεση, ο κ. Πανούσης είπε ότι «Συναίνεση ζητάς στα εθνικά θέματα. Δεν ζητάς συναίνεση στο ασφαλιστικό, στην παιδεία. Αυτά είναι κυβερνητική πολιτική Το προσφυγικό θα μπορούσε να είναι εθνικό θέμα».

«Η αριστερά που ελπίζαμε να έρθει στην εξουσία δεν μπορεί να είναι έτσι» είπε κι έστειλε σαφές μήνυμα στο κ. Τσίπρα λέγοντας «Ο πρωθυπουργός πρέπει να προσέξει την ενδεχόμενη διάβρωση δημοκρατικών αξιών. Προφανώς από ένα σύστημα. Δεν πίστευα ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να έχει αυλή, κλόουν και τροβαδούρους. Η βασική αρχή της αριστεράς που είναι η διαφάνεια, η προσωπική ευθύνη και η λογοδοσία, δεν τηρείται».

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στο θέμα των Τζιχαντιστών υποστηρίζοντας ότι «Τζιχαντιστές ερχόντουσαν, ως Ευρωπαίοι πολίτες. Πώς διώχνεις έναν Αυστριακό που είναι τζιχαντιστής; Δεν υπήρχαν θύλακες τζιχαντιστών. Όταν ήρθαν οι μεγάλες ροές, είχα πει πως εκεί μέσα μπορούσαν να συμβαίνουν διάφορα πράγματα». Κι αναρωτήθηκε «Τι κράτος δικαίου είσαι όταν δεν ξέρεις πόσοι μπαίνουν, πού πάνε και πόσοι βγαίνουν;».