Β. Αποστόλου: Μια συνταξούλα 280 ευρώ για όλους

26.1.2016

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας για τον ΟΓΑ, το χαρακτήρισε ταμείο με κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως «μία συνταξούλα 280 ευρώ θα πρέπει να δίνεται σε όλους».Μιλάμε για την πλήρη φτωχοποίηση  αν όχι γελοιοποίηση της ζωής.

Μιλώντας στον Real FΜ, ο κ. Αποστόλου είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν 1.300.000 άνθρωποι που βλέπουν τον ΟΓΑ σαν το Ταμείο τους και πρέπει να κρατηθεί για να μπορεί να παρέχει μία σύνταξη. Πρέπει μια συνταξούλα 280-260 ευρώ να δίνεται σε όλους αδιακρίτως αν είναι ή δεν είναι ασφαλισμένοι και η βασική σύνταξη που έχουν σήμερα οι αγρότες 310 ευρώ να την ανεβάσουμε στα 384 ευρώ».

Την ίδια ώρα είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης των αγροτών μετά και το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Η συνάντηση θα γίνει. Είναι θέμα να ανταποκριθούν οι αγρότες. Έχουμε στείλει την πρόσκληση και περιμένουμε να απαντήσουν», είπε στον Real fm ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση «βρισκόμαστε για διαπραγμάτευση-μόνο για το ασφαλιστικό- έχουμε καταθέσει προτάσεις και δεν ξέρουμε αν θα γίνουν αποδεκτές (σσ από τους δανειστές)».