Β. Λεβέντης: Οι αγρότες είναι σε απόγνωση

29.1.2016

«Οι αγρότες είναι σε απόγνωση. Και έρχεστε εσείς για να περάσετε αυτά που θέλετε και λέτε ότι κάνουν φοροδιαφυγή. Γιατί δεν είπατε πριν από τον Σεπτέμβριο ότι κάνουν φοροδιαφυγή οι αγρότες, για να δούμε τι ποσοστό θα πιάνατε; Αυτό είναι το αντρίκιο και το τίμιο. Αντίθετα όμως πηγαίνατε και τους λέγατε ότι θα τους προστατέψετε από τα άλλα κόμματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης ΚεντρώωνΒασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη βουλή, αναφερόμενος στους αγρότες και το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λεβέντης αμφισβήτησε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε πριν από τις εκλογές τι θα ακολουθούσε και αναρωτήθηκε: «Ήξεραν οι αγρότες; Ήξεραν οι ελεύθεροι επαγγελματίες;».

«Ξέρετε τι κάνατε; Αφού κάνατε ότι διαπραγματευτήκατε, πήγατε μία ωραία βραδιά και κατεβάσατε τα παντελόνια και υπογράψατε τα πάντα», είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «ανάθεμα με αν ήξερε ο κ. Τσίπρας τι χαρτί τον βάλανε και υπέγραψε εκείνο το βράδυ;».

Τέλος ο κ. Λεβέντης, σημείωσε: Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας, που για πέντε χρόνια έλεγε ότι είχε άλλες λύσεις και τελικά πήγε και υπέγραψε τα πάντα  και βάζει τον λαό να πληρώσει, αυτό θα το πληρώσει ο ίδιος. Δεν θα πληρώσει ο λαός. Θα πληρώσει ο Τσίπρας και θα χάσει την εξουσία».