Β. Λεβέντης: Χωρίς Τσίπρα-Μητσοτάκη Οικουμενική

26.1.2016

Την πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων, χωρίς τη συμμετοχή των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη διατύπωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» είπε: «Οι αρχηγοί, μιας και είναι αρχηγοί, πρέπει να κάνουν υπέρβαση και να δείξουν γενναιότητα χάριν της χώρας, εφόσον δεν αγαπάνε την καρέκλα πάνω απ’ τη χώρα».

«Συζητώντας με τους ξένους, βλέπω ότι και 153 να πάρει ο Τσίπρας θεωρούν ισχνή την πλειοψηφία και θεωρούν ότι κρέμεται από μία κλωστή», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνοντας ότι «αυτοί που βάζουν τα λεφτά τους εδώ, απαιτούν πολιτική σταθερότητα και το ότι επί πέντε χρόνια δεν έχει έρθει κανένας επενδυτής, οφείλεται στο ότι βλέπουν πως τρωγόμαστε και οι μισοί λένε τους άλλους μισούς προδότες».

Ο κ. Λεβέντης προέτρεψε τους αγρότες να αποσυρθούν από τα μπλόκα, «γιατί πέρασε η εποχή που έβγαιναν στα μπλόκα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους έδινε».

Συμπλήρωσε: «Τώρα δεν έχει νόημα. Όλοι αυτοί που είναι στους δρόμους είτε γραβάτες, είτε αγρότες, είτε οτιδήποτε, ματαιοπονούν. Σήμερα δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη τέτοιου είδους ξεσηκωμοί».

Ο κ. Λεβέντης γνωστοποίησε ότι η Ένωση Κεντρώων, απόψε, στη συζήτηση στη Βουλή, «θα δώσει μάχη να πάει 20.000 το αφορολόγητο των αγροτών. Δηλαδή μέχρι 20.000 τζίρο, να μην έχουν φορολογία».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις παθογένειες τους συστήματος, το οποίο, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε, συντηρεί 330.000 τριπλοσυνταξιούχους, 1.200.000 διπλοσυνταξιούχους και 80.000 συντάξεις πλουσίων.

«Αν αφήνεις όλα αυτά, από πού θα βρεις λεφτά; Και πάει τώρα ο Τσίπρας και κόβει το ΕΚΑΣ από τη γυναικούλα των 600 ευρώ και της το κάνει 400. Ε, αυτό θα μπορούσε να το κάνει και ο Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ακολουθούν την ίδια πολιτική» είπε.