Β. Μεϊμαράκης: «Κατάλαβα αργά πως είχα να κάνω με παιδιά»

12.1.2016

Ποταμός για όσα έζησε τους τελευταίους τρείς μήνες ως υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε, χθες, ο Β. Μειμαράκης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «στον Ενικό», σχολιάζοντας τις επαφές των υπολοίπων σημείωσε πως «Κατάλαβα αργά πως είχα να κάνω με παιδιά», αποκαλύπτοντας ότι σκέφτηκε ακόμα και να αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Ο κ. Μειμαράκης δεν άφησε σε χλωρό κλαρί  τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είχε ούτε επικοινωνιολόγους, ούτε χρήματα για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του κι ότι ήταν προετοιμασμένος ψυχολογικά  για το όποιο αποτέλεσμα γιατί έβλεπε το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα είπε «Δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερη πικρία για το αποτέλεσμα, γιατί ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος. Αισθάνθηκα όμως μια στεναχώρια για την συμπεριφορά κάποιων και ιδιαίτερα συνυποψήφιων όλο αυτό το διάστημα.

Ψυχολογικά προετοιμάστηκα γιατί ήταν η διαδικασία η οποία δεν με έβρισκε και πολύ σύμφωνο και ήμουν πολύ προβληματισμένος αν θα πρέπει να συμμετέχω. Δεύτερον δεν το διεκδικούσα και δεν είχα την φιλοδοξία να γίνω Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. μου προέκυψε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου όπου ήταν ένα αποτέλεσμα  που ενώ όλοι περιμέναμε ότι θα ήταν κάτω από 20%, αλλά αν ήταν και 25% θα κατέβαινα. Όμως το 28% μου δημιουργούσε την υποχρέωση να είμαι υποψήφιος».

 Άλλωστε είπε «το να γίνεις και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι και κάτι το τόσο φοβερό».

Και πρόσθεσε«Αν τελικά έχασα επειδή όλοι αυτοί πήγαν μαζί και το άλλο ποσοστό είναι ομοιογενές και θεωρεί ότι ο Μεϊμαράκης εκφράζει μια ολοκληρωμένη πολιτική άποψη, τότε με συγχωρείτε αλλά η εκλογή δεν ήταν πολιτική» σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποκάλυψε μάλιστα πως μετά τον χαμό της αδερφής του, σκέφτηκε σοβαρά να αποχωρήσει από την κούρσα της διαδοχής. «Μου συνέβη ένα πολύ τραγικό και θλιβερό γεγονός στις 19 Νοεμβρίου και αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Πολλοί μου έλεγαν γιατί δεν είμαι πιο γελαστός ή γιατί είμαι νευρικός και δεν μπορούσα ή δεν ήθελα να εξηγήσω κάτι. Δεν σας κρύβω ότι μετά τις 22 Νοεμβρίου και μετά από τη σφοδρή επίθεση την οποία δέχθηκα λόγω και της ψυχολογικής μου κατάστασης με το γεγονός, σκεφτόμουν μήπως αποχωρήσω. Θεωρώ ότι δεν της αφιέρωσα το χρόνο που έπρεπε γιατί έτρεχα για την εσωκομματική εκλογή».

Ο κ. Μειμαράκης ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στη παράταξη και ότι θα εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό γιατί πιστεύει ότι ο Καραμανλισμός ως ιδέα πολιτική δεν πεθαίνει λέγοντας «Αν με καλέσει ο Κυr. Μητσοτάκης θα ανταποκριθώ. Εγώ δεν έχω κάτι να συμβουλεύσω ή να του ζητήσω ή να κάνουμε κάποια συναλλαγή. Δεν πρόκειται να υπονομεύσω ‘η να κάνω νοσηρή εσωκομματική παρουσία. Όταν με χρειαστεί θα είμαι στο πλευρό του και θα τον βοηθήσω. Να γνωρίζει ο ίδιος και όλοι οι Νεοδημοκράτες, ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην πάμε παρέα σε μια κοινή κατεύθυνση που θα έχουμε συμφωνήσει. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι από τις εκλογές. Μπορώ να προσφέρω ακόμα, αλλά και αν δεν με θέλουν θα πάω σπίτι μου».