Β. Περγάλιας: Αναπτυξιακό το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δήμου Τανάγρας

Αναπτυξιακό, χωρίς να στοχεύει σε πελατειακές σχέσεις, με βάση τις οικονομικές συγκυρίες που ευελπιστεί  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Τανάγρας χαρακτήρισε ο Δήμαρχος κ. Β. Περγάλιας το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2017 το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα συνεχιζόμενα αλλά και νέα,  που είναι άμεσα προς δημοπράτηση, όπως και άλλα που βρίσκονται στο στάδιο των μελετών. Επίσης έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ 2014-2020  σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με όλες τις παρατάξεις να καταθέτουν αξιόλογες  προτάσεις με στόχο τη βελτίωση του Προγράμματος, το οποίο όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος κ. Β. Περγάλιας θα αναμορφωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου με τις σχετικές τροποποιήσεις που θα επέλθουν.

Ιδιαίτερη πρόβλεψη υπάρχει για το Δήλεσι όπου Θα διατεθούν 250 χιλ. ευρώ για οδοποιία καθώς υπάρχουν 210 δρόμοι οι οποίοι έμειναν από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές χωρίς ασφαλτόστρωση. Επίσης θα διατεθούν 130 χιλ. για τις παιδικές χαρές και 24600 χιλιάδες ευρώ για αγροτική οδοποιία.

Στο Πρόγραμμα Γέφυρα θα ενταχθούν ακόμη τα έργα Αποχέτευση Ακαθάρτων Δηλεσίου και η Παραλία Δηλεσίου, για τα οποία υπάρχουν ήδη μελέτες. Αλλά και το νέο Κοιμητήριο Οινοφύτων το οποίο θα εξυπηρετεί και το Δήλεσι.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ο Δήμος στους Πολίτες» κ. Λ Μαυράκης ζήτησε την ριζική αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος με το αιτιολογικό ότι αυτό δεν περιελάμβανε την επέκταση του Σχεδίου πόλεως του Δηλεσίου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια καταδίκης των κατοίκων του και της ανάπτυξής του καθώς υπάρχουν 6 χιλιάδες αυθαίρετα.

Ο κ. Περγάλιας απάντησε ότι το αίτημα του κ Μαυράκη είναι απόλυτα λογικό, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα για να ενταχθεί η μελέτη και θέλει να είναι απόλυτα ειλικρινής προς τους κατοίκους επισημαίνοντας ότι ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχουν έργα τα οποία καταδεικνύουν το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή του Δηλεσίου.

Ο κ. Αντ. Κανέλλος από την πλευρά του είπε ότι δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από το Τεχνικό Πρόγραμμα, κατέθεσε προτάσεις για συμπληρωματικά έργα, ενώ η κα Ευγ. Πινήτα έκανε λόγο για προχειρότητα στην κατάθεση  του Τεχνικού Προγράμματος και ζήτησε να εκμεταλλευτεί ο Δήμος το ΕΣΠΑ καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις.

Τέλος ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Θεοδώρου καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα για πολιτικούς λόγους, δεσμευόμενος να ψηφίσει τις τροποποιήσεις που θα έρθουν μελλοντικά.

Σημαντικές  ήταν οι παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου κ. Ηλ. Δημητρίου, ο οποίος χαρακτήρισε το Πρόγραμμα αναπτυξιακό και απόλυτα αναπτυξιακό όπως και ο κ. Γ. Γκίνης, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Σαμουρέλης κατέθεσε σημαντικές προτάσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη των υπηρεσιών του Δήμου.

Δάφνη

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν τα έργα ασφαλτόστρωσης των δρόμων στη Δάφνη Δερβενοχωρίων αλλά και τα έργα αντιστήριξης του κεντρικού δρόμου και η τοποθέτηση μπαρών  όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας τόνισε ότι πρόκειται για μια προσφορά της εταιρίας ΤΕΡΝΑ με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες η οποία και θα εκτελέσει τα έργα στη Δάφνη. Ενώ ανακοίνωσε και τη νομιμοποίηση μετά από χρόνια του Δημοτικού Κοινοτικού Καταστήματος.

Σταθερά τα Δημοτικά Τέλη

Καμία αύξηση των δημοτικών τελών δεν πρόκειται να επέλθει κατά το 2017 στο Δήμο Τανάγρας, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Β. Περγάλιας διατηρώντας χαμηλά τα πάγια αν και υπάρχουν 4,4 εκατ. ευρώ ανείσπρακτα χρέη μόνο από την ύδρευση και 2,8 από τη ΔΕΗ που δεν τα αποδίδει επειδή οι πολίτες δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς .

Ο Δήμος είπε συνεχίζει να κάνει κοινωνική πολιτική στηρίζοντας τους ανέργους και στις ευπαθείς ομάδες κάνοντας μείωση του τιμολογίου κατά 50%.

Δωρεά οχημάτων

Ένα τριαξονικό όχημα κι ένα 4χ4 δώρισε στο Δήμο Τανάγρας η εταιρία ΕΛΒΑΛ με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες αναγκάζοντας το κ. Περγάλια να τονίσει ότι θα αποδέχεται κάθε δωρεά εφόσον γίνεται για το κοινωνικό καλό και τη λειτουργία του δήμου.