Β. Περγάλιας: Κάναμε έργο στο Δήλεσι που οι αντίπαλοι μας ούτε που το κατάλαβαν

Σκληρή επίθεση σε όσους αμφισβητούν το έργο του στη Δ.Ε. Δηλεσίου εξαπέλυσε, την Κυριακή 19 Μαίου, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας μιλώντας, κατά την προεκλογική ομιλία του, στην κεντρική πλατεία Δηλεσίου, ενόψει των Δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Ο κ. Περγάλιας τόνισε ότι: «Λένε κάποιοι ….. , ότι δεν έγινε έργο, δεν κάναμε τίποτα, μας κατηγορούν  για αδράνεια

Είμαι υπερήφανος για το έργο μας στο Δήλεσι. Ένα έργο που κάποιοι…… όταν εμείς λιώναμε  παπούτσια και τρέχαμε από υπουργείο σε περιφέρεια και από περιφέρεια σε υπουργείο για να κάνουμε μελέτες και να εντάξουμε έργα σε εθνικά προγράμματα… αυτοί δεν κατάλαβαν τίποτα ποτέ».

Ο Δήμαρχος Τανάγρας αναφέρθηκε,  καταρχάς, στο ιστορικό της προσπάθειας για την αναγνώριση του Δηλεσίου, ως Ε΄ Ενότητας του Δήμου Τανάγρας ευχαριστώντας όσους συνετέλεσαν στην εκπλήρωση αυτού του στόχου.

 Συγκεκριμένα είπε ότι «Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2010 και μέχρι το 2014  δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια με συντονισμένες ενέργειες φτάσαμε στην   έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ομόφωνη απόφαση του, το Δήλεσι να αποτελέσει επιτέλους Δημοτική Ενότητα. Ακολούθησε η συγκρότηση Συντονιστικής Ομάδας των εκπροσώπων του Δηλεσίου  και της Δημοτικής Αρχής και η συνάντηση μας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών  με την ψήφιση του νέου Νόμου Κλεισθένη  Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ Δηλεσίου ως Δημοτική Ενότητα.

Η 5η δημοτική ενότητα είναι γεγονός και ανήκει σε όλους μας».

Ακολούθως κατέθεσε όλα τα έργα, πολλών εκατ. ευρώ, που έγιναν την τελευταία πενταετία, για την ανάπτυξη της περιοχής. Έργα που αλλάζουν την εικόνα του Δηλεσίου και από μια άναρχη οικιστικά πόλη την μετατρέπουν σε μια συγκροτημένη οικιστικά περιοχή.

Ειδικότερα σταχυολόγησε τα ακόλουθα έργα

–την έναρξη λειτουργίας του νέου ΚΕΠ σε μισθωμένο     κτίριο.

–  Έναρξη λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου

Μεταφορά της λαϊκής αγοράς από το κέντρο του Δηλεσίου για την διευκόλυνση και καλύτερη πρόσβαση των πολιτών.

Μισθώσαμε κτίριο  και δημιουργούμε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων.

Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού και το τεράστιο πρόβλημα της  ρύπανσης που αφορά όλο τον Δήμο Τανάγρας .

Δρομολογήσαμε αποτελεσματικές λύσεις με επιμονή και οργανωμένο σχέδιο. Πήραμε εμείς την πρωτοβουλία και κανένας άλλος, από την αρχή  να μην επιτρέψουμε την δημιουργία ΧΥΤΕΑ-ΧΙΤΒΑ με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.Και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση .

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ»

Και πρόσθεσε «Ασφαλτοστρώσαμε δεκάδες οδούς,  Τμήμα της λεωφόρου από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής έως τον Ναυτικό όμιλο και τμήμα προς την Πλάκα.

– για την Ανακατασκευή και βελτίωση της οδού 1ης Δηλεσίου με πρόσβαση στο κέντρο γεροντολογίας δαπανήσαμε  242.000 ευρώ .

-για την ολοκλήρωση της  κατασκευής  ποδηλατοδρόμου στο Δήλεσι  207.000 ευρώ

– Προμηθευθήκαμε και τοποθετήσαμε πινακίδες  σήμανσης και στηθαία ασφαλείας στο μεγαλύτερο οδικό δίκτυο

και τέλος θα σας ενημερώσω για το μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων που εξελίσσεται  σε όλη την Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου.

Ένα έργο της τάξεως του 1.024.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από ίδιους πόρους και από ΣΑΤΑ. Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει στις 10 Ιουνίου του 2019. Αμέσως μετά τις εκλογές

-για την κατασκευή δικτύου αγωγού όμβριων στην οδό Ευβοίας  293.000 ευρώ

-για την κατασκευή επίσης δεύτερου δικτύου όμβριων υδάτων στην Σχηματαρίου στο ύψος της  Σκοπέλου δαπανήθηκαν  161.000 ευρώ.

Αντιπλημμυρικά έργα δηλαδή,  σχεδόν 500.000   ευρώ.

– τρίτο έργο το οποίο είναι ενταγμένο  και εγκεκριμένο στο Εθνικό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στις 12 Μαρτίου 2019

Δίκτυο όμβριων Προϋπολογισμού 2.630.000 ευρώ

Το οποίο θα κατασκευαστεί από την Αγ. Γεωργίου στο ύψος της Μακεδονίας στο οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Δήμο για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου και καταλήγει στην παραλία στον οδό Κίρκης στον δρόμο πίσω από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Έργο μήκους 2.500 χιλιομέτρων. 

-Προβήκαμε στην Μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου για την ασφάλεια των μαθητών και  διαμορφώσαμε τον αύλειο  χώρο του Νηπιαγωγείου

-Κατασκευάσαμε μία σύγχρονη παιδική χαρά. Ένα στολίδι στο κέντρο του Δηλεσίου με  δαπάνη 104.000 ευρώ

-Δημοτικός χώρος στάθμευσης parking

Νέος αγωγός ύδρευσης Σχηματαρίου- Δηλεσίου.

Προϋπολογισμός 1.350.000 ευρώ

Δεύτερο έργο

Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος (τηλεμετρίας) εντοπισμού διαρροών, ελέγχου ποιότητας και μείωσης του μη τιμολογούμενου νερού σε τμήμα του δικτύου ύδρευσης που αφορά το Δήλεσι -Οινόφυτα -ΑΓ.θωμά και το Κλειδί.  Προϋπολογισμός  έργου 1.741.000 ευρώ

Πέραν αυτών των 2 μεγάλων έργων στον τομέα της ύδρευσης 

-Διενεργούμε  τακτικότατους ελέγχους  ποιότητας νερού

-δώσαμε για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την επεξεργασία του νερού 70.000 ευρώ

Και  για τα υλικά ύδρευσης για τις υποδομές και τα δίκτυα

195.000 ευρώ.

Πάμε τώρα στα Έργα αποχέτευσης για να δούμε ένα πολύ μεγάλο έργο  για το Δήλεσι

Ένα τεράστιο έργο κες και κοι  επίσης ενταγμένο και  εγκεκριμένο από το Εθνικό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ , το οποίο  βρίσκεται στην διαγωνιστική διαδικασία με εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 33.238.000 ευρώ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ  και εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ)Σχηματαρίου- Οινοφύτων και έργο μεταφοράς στον βιολογικό καθαρισμό (ΒΙΟΚΑ)

Πρόκειται για ένα έργο μήκους 48 χιλιομέτρων στο σύνολο του, που αφορά ολόκληρη την δημοτική ενότητα  Δηλεσίου και αφορά τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης… τις ιδιωτικές συνδέσεις….  και την μεταφορά τους με εξωτερικά δίκτυα στην ΕΕΛ και  στον ΒΙΟΚΑ .

Η σύνδεση των οικιακών λυμάτων με τον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό Σχηματαρίου.

-Συνεχής αναβάθμιση των παραλιών μας.

 -την διαδημοτική συγκοινωνία

-Κοινωνικό παντοπωλείο

-Τράπεζα αίματος

-ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

– ΚΑΠΗ

-Ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Τανάγρας με εκδηλώσεις και εκκίνηση των ανασκαφών

– υποστήριξη όλων των εκδηλώσεων, εθιμικών ,τοπικών εορτών,  Χριστούγεννα στο Δήλεσι, αποκριές καρναβάλι άρματα, τοπικές επετείους .

Προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα

-Ξεκινά άμεσα το πολύ μεγάλο έργο του 1.024.000 ευρώ  με σχέδιο ασφαλτοστρώσεων πάρα πολλών δρόμων σε όλη την Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου.

-Μελέτη για την βελτίωση της οδοποιίας του κεντρικού δρόμου από Σχηματάρι προς Χαλκούτσι

-και την μελέτη για την βελτίωση της οδοποιίας του δρόμου από Δήλεσι προς Οινόη

-μετά προχωράμε άμεσα στην ανακατασκευή και βελτίωση των δύο αυτών οδικών αξόνων .

-ανάπλαση και εξωραϊσμός της κεντρική πλατείας μας.

-βελτίωση οδοφωτισμού σε όλο τα παραλιακό μέτωπο»

Ενώ αναφέρθηκε και στααντιπλημμυρικά έργα

1ον-Στις 12 Μαρτίου εγκρίθηκε το έργο της αποχέτευσης όμβριων υδάτων των 2.630.000 ευρώ για το δίκτυο από την Αγίου Γεωργίου στο ύψος της Μακεδονίας  στο οικόπεδο του Δήμου για το σχολείο .θα δημοπρατηθεί  άμεσα και θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Και 2ον θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του δικτύου όμβριων στην λεωφόρο Σχηματαρίου

Αντικατάσταση του παλαιού αγωγού αμιάντου

Εγκρίθηκε και δημοπρατείται από τις Κτιριακές Υποδομές  η μελέτη της κατασκευής του δημοτικού σχολείου Δηλεσίου. Προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ

Θα προβούμε άμεσα στην αγορά οικοπέδου για την δημιουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου Δηλεσίου.

Σχέδιο πόλεως Δηλεσίου.

Είμαστε περήφανοι πραγματικά  για το τεράστιο έργο της  εξυγίανσης  του Ασωπού. Δηλαδή την ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση(ΟΧΕ) στην λεκάνη απορροής (ΛΑΠ) Ασωπού. Ένα τεράστιο έργο της τάξεως των  250.000.000 ευρώ περίπου στο σύνολο του.

Εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων   η εκπόνηση 2 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ

1ον η εκπόνησης  γενικού πολεοδομικού σχεδίου(ΓΠΣ) όλου του Δήμου Τανάγρας .

Το οποίο θα περιλαμβάνει στο σχεδιασμό του την Δ.Ε. Οινοφύτων, Δερβενοχωρίων  και Τανάγρας .

Και 2ον  σε ότι αφορά την Δ.Ε. Δηλεσίου

Εντάσσεται η εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης Δηλεσίου που αφορά την πολεοδόμηση περιοχής 6.000 στρεμμάτων σύμφωνα με την εγκεκριμένη Ζώνη Οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ) για τις εκτός σχεδίου περιοχές των πρώην δύο δήμων.

Επίσης εντάσσεται και  η ανάπτυξη Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Δ.Ε. Δηλεσίου  και σημειακή τροποποίηση του ΓΠΣ Σχηματαρίου. Έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και αυτό χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Και ο κ. Περγάλιας κατέληξε λέγοντας «Όπως βλέπετε ,για να απαντήσω σε αυτούς τους λίγους που αρέσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μας κατακρίνουν και να μην βρίσκουν τίποτα καλό

Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει πρώτη προτεραιότητα της το Δήλεσι και μεριμνά για την ανάπτυξη του σε όλους τους τομείς. Αυτά τα πέντε χρόνια εργαστήκαμε σκληρά.    Βάλαμε τον πήχη ψηλά …και πετύχαμε

Κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας …εμείς δημιουργήσαμε έναν Δήμο δυνατό. οικονομικά εύρωστο νοικοκυρεμένο και υγιή με δρομολογημένο   ένα τεράστιο έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε εξέλιξη.

Σ΄ αυτές τις εκλογές είμαστε ο μοναδικός πλήρης  συνδυασμός .

Με 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και 79 υποψήφιους συμβούλους κοινότητας εκπροσωπώντας δημοκρατικά  τίμια και αντιπροσωπευτικά όλες τις Δημοτικές ενότητες και όλες  τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Τανάγρας. Δεν βαφτίσαμε κανέναν Σχηματαραίο ή Οινοφύτη ή Ταναγραίο Δηλεσίωτη, ούτε και το αντίστροφο για να κλείσουμε συνδυασμούς.

Δεν βάλαμε ούτε έναν συγγενή μας  υποψήφιο .Ούτε συζύγους,  ούτε παιδιά, ούτε οικογένειες ολόκληρες για να κλείσουμε  με τον στανιό  συνδυασμούς .Όπως έκαναν άλλοι. Με σκοπό ποιον; Να εκλεγεί και να διασφαλίσει ο εξής ένας, αρχηγός κάθε τέτοιου συνδυασμού την δική του θέση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για τους προσωπικούς του λόγους .

 Ένα έχω να τους πω:  Όποιος βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από τις ανάγκες του δήμου Τανάγρας είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Και θα αποτύχει.

Σ αυτές τις εκλογές δεν έχουμε ανταγωνιστές. Ανταγωνιστής μας είναι μόνο ο καλύτερος μας εαυτός».