Β. Περγάλιας: Ομόφωνη και όχι… “ψευδής” η απόφαση του Δ.Σ. για την κεραία στο Δήλεσι

Διευκρινήσεις στο Δελτίο Τύπου του Επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης «ο Δήμος στους Πολίτες» κ. Λάζαρο Μαυράκη στο οποίο αναφέρει ότι η πρόταση του Δημάρχου Τανάγρας κ. Β. Περγάλια για προσφυγή σε ένδικα μέσα δεν ψηφίστηκε σχετικά με το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Δήλεσι, εξέδωσε με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Τανάγρας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Στις 05/12/2016 εκδόθηκε δελτίο τύπου από την δημοτική παράταξη «ο Δήμος στους Πολίτες» με επικεφαλή τον Κο Λάζαρο Μαυράκη, στην οποία αναφέρεται σε «ψεύδη» για την κεραία στο Δήλεσι διότι όπως ισχυρίζεται η πρόταση του Δημάρχου Κου Β. Περγάλια για προσφυγή σε ένδικα μέσα δεν ψηφίστηκε και κακώς την επικαλείται.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η απόφαση 275/2016 (αρ. πρ. 17847/30/11-2016) – την οποία και σας επισυνάπτουμε – του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση, μεταξύ άλλων, της προσφυγής των νομικών συμβούλων του Δήμου σε ένδικα μέσα και της εξάντλησης όλων των νόμιμων μέσων προκειμένου να μην λειτουργήσει η κεραία. Η προσφυγή με αίτημα την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην θέση «Παλαιοχώρι ή δρόμος Σαλεσίου» στην οδό Αρτέμιδος στο Δήλεσι κατατέθηκε και το αίτημα της προσωρινής διαταγής θα εκδικαστεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00.

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου αναφέρεται χαρακτηριστικά «Εν όψει της εκδίκασης του αιτήματος της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων την Πέμπτη στις 8/12/2016, αναβάλλεται η προγραμματισθείσα συνάντηση της Τρίτης 6ης Δεκεμβρίου 2016 στο σημείο της κεραίας, εν αναμονή έκδοσης της απόφασης και εξάντλησης των ορίων της νομιμότητας που οφείλει να τηρεί ο Δήμος.  Ο Δήμαρχος Τανάγρας πιστός στις δεσμεύσεις του, καλεί τους δημότες την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. στο σημείο εγκατάστασης της κεραίας προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.»

Ο ίδιος ο Δήμαρχος θα παραστεί στην εκδίκαση του αιτήματος της προσωρινής διαταγής την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και θα σταθεί αρωγός σε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να μην λειτουργήσει η κεραία στο Δήλεσι».

Διαβάστε την απόφαση του Δ.Σ. Τανάγρας: Απόφαση-275-Δημ.Συμβ..pdf