«Γάμος» Κουβέλη ΣΥΡΙΖΑ

31.10.2015

Σε «γάμο» εξελίσσεται η σχέση  του Φώτη Κουβέλη και στελεχών που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ   κι αρνήθηκαν να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ, με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα στις έντεκα το πρωί στο Σινέ Κεραμεικός πραγματοποιείται Πανελλαδική Συνάντηση με στόχο τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με προτεινόμενο τίτλο «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (Ε.ΚΙ.Ε.Α.), η οποία και ευελπιστεί να προωθήσει με ενωτικό πνεύμα, τις πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αριστεράς «που οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο, για την έξοδο της χώρας από την κρίση», όπως λένε.

Πρόκειται για νέα πολιτική κίνηση τα μέλη της οποίας διαπιστώνοντας τις καθοριστικές στιγμές στις οποίες βρίσκεται η χώρα και την «μεγάλη ευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ», που οδήγησε, όπως εκτιμούν, σε καθαρή νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς στις τελευταίες εκλογές, μιλούν για μία νέα κυβέρνηση που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση.

«Στόχος είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε στέρεες και διαφανείς βάσεις, με δίκαιες αναδιανεμητικές κοινωνικές πολιτικές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πάντα, το πλαίσιο των πραγματικών δυσκολιών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών με επιπλέον επίγνωση των αρνητικών στοιχείων της υπογραφείσης συμφωνίας, που πρέπει να γίνει υπέρβασή τους», λένε, με έμφαση τα πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και «εκσυγχρονισμούς» που χρειάζεται η χώρα, με βάση τις αξίες της Δημοκρατίας και με σαφές προοδευτικό κοινωνικά πρόσημο.

Έχοντας ευρωπαϊκό πνεύμα εκτιμούν ότι  η συγκυρία επιβάλλει την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των Αριστερών Ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρα, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και «εγκλωβισμούς» σε διαφορές του παρελθόντος.

Μιλούν για «εξαιρετικά χρήσιμες και αναγκαίες» πολιτικές συνθέσεις στο πεδίο των νέων πραγματικοτήτων που διαμορφώνονται στη χώρα, στο πολιτικό σύστημα και στην Αριστερά, και για «τολμηρές οργανωτικές και κομματικές αναδιαρθρώσεις» που απαιτούνται, προκειμένου το ισχυρό εκλογικό ρεύμα που την εμπιστεύεται σήμερα να αντιστοιχηθεί πολιτικά με την Αριστερά.

Διαπιστώνουν άλλωστε «δεξιόστροφη στάση» της ηγεσίας των κομμάτων της κεντροαριστεράς, και «κενό» εκπροσώπησης που αφήνει σε έναν χώρο κοινωνικά και πολιτικά προοδευτικό, με τον οποίο στο παρελθόν -ιδιαίτερα στις μεγάλες ιστορικές στιγμές η Αριστερά- έχει συνυπάρξει. Σε αυτό το «κενό» προφανώς και στοχεύουν…