Γεροβασίλη για αγρότες: «Ο διάλογος δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση»

9.2.2016

H κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη,  κατά την σημερινή (9/2) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για τη διαπραγμάτευση, το αγροτικό και το προσφυγικό, αλλά και για την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ.

Αναφορικά με τους αγρότες δήλωσε ότι, «Η πρόσκληση της κυβέρνησης για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι» προσθέτοντας ότι «ο διάλογος δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση».

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στις προτάσεις του αγροτικού κόσμου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν  να αδιαφορούν για την συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να απομονώσει εκείνους που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους», ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άγγελα Μέρκελ. «Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε η Άγγελα Μέρκελ στην Τουρκία».

Ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε επίσης, ότι θέμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχει τεθεί.

Όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα.

«Η σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι βεβαίως ότι η όλη διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Διότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθυστέρησης. «Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν με δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και καταθέτει προτάσεις που είναι σύμφωνες με όσα ορίζονται εκεί. Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των θεσμών που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση ώστε να προχωρήσουμε απερίσπαστοι στο έργο της ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας»,επεσήμανε.