Γιάννης Σμαραγδής: Εγώ αριστερός είμαι, αυτοί που κυβέρνησαν ως αριστεροί δεν είναι

Για την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά τοποθετήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Σμαραγδής είπε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Εγώ αριστερός είμαι, αυτοί που κυβέρνησαν ως αριστεροί δεν είναι. Εγραφα στην “Αυγή”, ήμουν στο ΚΚΕ εσωτερικού, έφυγαν από την αλήθεια, από αυτό που θέλω εγώ, έφυγαν από τον πατριωτισμό».

Ο Γιάννης Σμαραγδής αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης τονίζοντας τα εξής: «Μου αρέσει. Ξέρεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις. Εκτιμώ και τη Μαρέβα που είναι η πλέον μορφωμένη και πολύγλωσση σύζυγος Ευρωπαίου ηγέτη».

Από το «ραντάρ» του Γιάννη Σμαραγδή δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults in the room) του Κώστα Γαβρά, η οποία αναφέρεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο κ. Σμαραγδής, στην τοποθέτησή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπερασπίζεται τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, υποστηρίζοντας ότι αν μια ταινία παρόμοιου περιεχομένου έβγαινα στη Γαλλία «δεν θα γινόταν τίποτε».

Συγκεκριμένα, για την ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο», ο Γιάννης Σμαραγδής είπε τα εξής:

«Ο Γαβράς είχε κάθε δικαίωμα να κάνει την ταινία του. Αν με ρωτούσατε ποια ένσταση θα είχα, αυτή θα ήταν πως ο Γαβράς δεν ξέρει πως το στοιχείο που τώρα κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες που συνομιλούν με τον κατώτερο εαυτό τους. Σε αυτό έχει παίξει θλιβερό ρόλο ο πάτος του Ιντερνετ. Αλλαγή μπορεί να έλθει από πολιτικούς που θυσιάζονται για τον κόσμο και από υψηλόφρονα έργα τέχνης. Τον Γαβρά δεν τον νοιάζει να κάνει υψηλόφρον έργο, τον ενδιαφέρει να πάρει μια φέτα ζωής και να τη σχολιάσει από μια πολιτική κλειδαρότρυπα. Εύκολα τον σκότωσαν εδώ στην Ελλάδα πριν καν ξεκινήσει. Δεν θα γλίτωνε. Επειδή ο ίδιος λέει πως τα έργα πρέπει να είναι συμφιλιωτικά, αλλά αυτό που επέλεξε θα διεγείρει τα πάθη, Αν την έκανε στη Γαλλία δεν θα γινόταν τίποτε. Είπαν βέβαια ψέματα πως πήρε χρήματα από εδώ. Πάνω στο ψέμα σπιλώνουν».
Πηγή: iefimerida.gr