Γιαγιά Αιμιλία: Η 92χρονη από την Πελοπόννησο που μαζεύει μόνη της ελιές και ξύλα για το τζάκι

Γιαγιά Αιμιλία: Η Πελοπόννησος ήταν ανέκαθεν μια περιφέρεια, η οποία έβγαζε δυνατούς ανθρώπους. Και μάλιστα, η Πελοπόννησος δεν έβγαζε δυνατούς ανθρώπους μόνο στο μυαλό, αλλά και στο σώμα. «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν δίκιο.

Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στη γιαγιά Αιμιλία. Πρόκειται για μία κυρία ετών 92. Σήμερα ζει στο χωριό Νέα Φιγαλεία. Η ίδια είναι γερή και καλοστεκούμενη. Μάλιστα, μπορεί να κάνει δουλειές, που άλλα άτομα της ηλικίας της, δεν μπορούσαν να κάνουν, με τίποτα.

Η κ. Αιμιλία μπορεί και μαζεύει ελιές, αλλά και ξύλα για το τζάκι του σπιτιού της. Η γιαγιά Αιμιλία είναι μάνα. Η ίδια γεννήθηκε πριν από πάρα πολλά χρόνια, στο χωριό Νέα Φιγαλεία της Ολυμπίας. Πρόκειται για ένα κεφαλοχώρι της Πελοποννήσου. Μάλιστα, ονομάζεται διαφορετικά και ως Ζούρτσα, ενώ ήταν το αγαπημένο χωριό του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η γιαγιά Αιμιλία μεγάλωσε σε εκείνα τα μέρη. Από πολύ μικρή ηλικία θέλησε να γίνει αγρότισσα. Έτσι, ασχολήθηκε με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Αξιοσημείωτο είναι πως στη ζωή της πέρασε πάρα πολλές αναποδιές. Η κ. Αιμιλία πέρασε από πόλεμο, δικτατορία, κακουχίες και πείνα. Παρόλα αυτά, όμως, ακόμη και σήμερα, στέκεται στα πόδια της.

Κάποιοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες της κ. Αιμιλίας στο Facebook. Η σελίδα, που ανέβηκαν, ονομάζεται «Ζωή στο χωριό». Μάλιστα, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είχαν μεγάλη απήχηση. Πολλοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό επευφημούν την κ. Αιμιλία. Η γιαγιά Αιμιλία δέχεται συγχαρητήρια από πολύ κόσμο. Αυτό, διότι οι ομορφιές της Ελλάδας είναι θαυμαστές και αληθινές, αλλά και επειδή νοσταλγούν τη ζωή, που προσφέρει, το χωριό.