Γιακουμάτος: Εκλογή Προέδρου από τον πρώτο γύρο στη Ν.Δ.

2.11.2015

Για «μπαχαλάκηδες», έκανε λόγο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν χάος στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εκλογή προέδρου στο κόμμα θα ξεκαθαρίσει από τον πρώτο γύρο.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ., μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αποκάλυψε την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος: «Η εσωκομματική δημοκρατία που είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει σόου στην τηλεόραση μ’ ένα ενδεχόμενο ντιμπέιτ. Οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι γνωστοί τόσο στο κόμμα όσο και στους πολίτες, έχουν το λόγο τους να ζητούν ντιμπέιτ. Υπάρχουν μπαχαλάκηδες στην κοινωνία που θέλουν να προκαλέσουν χάος στη ΝΔ. Εκτιμώ ότι θα καθαρίσει η διαδικασία εκλογής από τον πρώτο γύρο».

Επίσης ο κ. Γιακουμάτος τόνισε πως «Το μνημόνιο σημαίνει ταλαιπωρία και εκμηδένιση των εισοδημάτων του λαού..Η χώρα δεν χρειάζεται κανέναν Τσίπρα και κανέναν Μεϊμαράκη. Χρειάζεται εθνική ευθύνη για οικουμενική κυβέρνηση, ώστε να βγει στις αγορές. Φτάνουν τα προεκλογικά ψέματα, η κυβέρνηση θα πέσει σε τοίχο, καθώς τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «Με μια οικουμενική κυβέρνηση χρειαζόμαστε φαστ-τρακ αποκρατικοποιήσεις για να βοηθηθεί η χώρα. Δεν ψηφίσαμε εμείς το 23 % στην εκπαίδευση, το οποίο δεν είναι και προαπαιτούμενο. Τα μέτρα είναι καταστρεπτικά για τη χώρα».

Ο Βουλευτής δεν άφησε ασχολίαστο και το προσφυγικό θέμα, δηλώνοντας: «Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι τραγική. Πρόσφυγες να ταξιδεύουν με 9 μποφόρ. Δεν έχει προβλεφθεί ασφαλής απόπλους. Πραγματοποιείται διάλυση της Συρίας, γίνεται πόλεμος συμφερόντων για τα πετρέλαια με μια άστοχη πολιτική που τις επιπτώσεις της επιβαρύνεται η χώρα. Χρειάζεται συντεταγμένος διάδρομος για δίοδο των προσφύγων στην Ευρώπη».