Γιατί δεν στέκεται στο πλευρό των αγροτών ο Βουλευτής-αγρότης του ΣΥΡΙΖΑ;

23.1.2016

Το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει στις τάξεις του ένα και μοναδικό κατ επάγγελμα και μάλιστα παλιό αγροτοσυνδικαλιστή. Πρόκειται για τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και παλιό συναγωνιστή του «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή Θαν. Κοκκινούλη.

Ο κ. Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο  από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Λάρισας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους υποψηφίους του περασμένου Ιανουαρίου οι οποίοι δικαιωματικά ανέμεναν να βρεθούν στη συγκεκριμένη θέση.

Η τότε δικαιολογία ήταν πως ο Νίκος Παπαδόπουλος έπρεπε να εκλεγεί – έστω και χωρίς την άμεση ψήφο των πολιτών – καθώς θα αποτελούσε τον μοναδικό αγρότη που θα είναι μέλος του κοινοβουλίου. Κι όχι απλά αγρότης, αλλά… μπαρουτοκαπνισμένος από μπλόκα ο Νίκος επί πολλά έτη στο πλευρό του «γαλάζιου» Θανάση Κοκκινούλη.

Οι εποχές άλλαξαν και ο Νίκος Παπαδόπουλος πλέον από υπερασπιστής των αιτημάτων των αγροτών, μοιραία έγινε θεματοφύλακας της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  Οι συνάδελφοί του τον ψάχνουν να πάει στα Τέμπη να σταθεί δίπλα στον αγώνα τους Αλλά από τα μπλόκα είναι εξαφανισμένος. Και δεν είναι ο μοναδικός…. Υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Κάπως έτσι αλλάζουν οι καιροί κι οι άνθρωποι σ αυτή τη χώρα. Σημεία των καιρών.

 

.