Για ιδιωτικά συμφέροντα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφήνει αιχμές ο κ. Κ. Αγοραστός

24.11.2015

Άστραψε και βρόντηξε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε τεχνική σύσκεψη της Περιφέρειας για το νέο ΕΣΠΑ και το πως αυτό μπορεί να συμβάλει στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Περιφερειάρχης μίλησε για ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία πιθανών να εμπλέκονται στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία, μέσω του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

«Εμείς δεν έχουμε τίποτε με τον ιδιωτικό τομέα, θέλουμε όμως υγιή ανταγωνισμό» συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός για να προειδοποιήσει πως «όσοι εμπλέκονται σ’ αυτές τις καθυστερήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν…»

Την ίδια ώρα πάντως, σε συνεργασία με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Κώστα Καραμπάτσα, η Περιφέρεια συνεχίζει ακάθεκτη να δημοπρατεί έργα με τελευταίο αυτό του (πλέον σύγχρονου στην Κεντρική Ελλάδα) στεφανιογράφου…

Οι διαπιστώσεις του κ. Αγοραστού αφορούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά δεν είναι μόνο φαινόμενο αυτής της περιοχής. Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιφέρειες. Το ερώτημα είναι απλό. Πρόκειται για συμπτώσεις ή κάτι τρέχει στη Γη της επαγγελίας την καταχρεοκοπημένη Ελλάδα;