Για κακούργημα διώκονται οι φίλοι που σκηνοθέτησαν τροχαίο

Αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα βρίσκονται οι δύο άνδρες που σκηνοθέτησαν τροχαίο με το μηχανάκι του αδικοχαμένου Παναγιώτη Σπυρόπουλου ο οποίος πέθανε στο σπίτι τους στον Πύργο το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Ο 44χρονος και ο 42χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν τρικάβαλο τον 30χρονο έως το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός, οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην εισαγγελέα Ηλείας με την κατηγορία της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Αφού εξέτασε τα στοιχεία της υπόθεσης, η εισαγγελική λειτουργός αποφάσισε να μετατρέψει την αρχική κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Ετσι οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή για να απολογηθούν. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 30χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από παθολογικά αίτια. Ομως, την ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο άτυχος άνδρας κατέρρευσε πιθανότατα από χρήση ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση προσπαθούν να καταλάβουν για ποιον λόγο οι δύο κατηγορούμενοι φίλοι του δεν ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ ή την Αστυνομία μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο 30χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του.

Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, το πόρισμα των οποίων αναμένεται σε 15 μέρες.